0 thoughts on “Images tagged "katmandu"

 1. Tjena din gamla uteliggarjycke!Skräpet här. (5 mils radie så man vågar ta i lite då..)Låter pottigt det där med cobran, kunde ni inte fått som ett julerbjudande, köp en uteliggarvovve o få ett uteliggarskräp på köpet? De där rumänerna är dåliga affärsmän. Jag har det jävligt jobbigt nu ska du veta, är hemma med vård av sjuk husse, VAH som det heter, vet du vad försäkringskassan betalar per dag? ska ringa å kolla om man kan få det i pilsnerkorv istället för kosing. Ett tips från en gormet till en annan; Vitkål! Är som surt gräsklipp o man får vara ensam i soffan hela kvällen. Du vi hörs Don Dino! Morris The Man (Japp kulorna kvar!)

 2. Tjena din gamla uteliggarjycke!Skräpet här. (5 mils radie så man vågar ta i lite då..)Låter pottigt det där med cobran, kunde ni inte fått som ett julerbjudande, köp en uteliggarvovve o få ett uteliggarskräp på köpet? De där rumänerna är dåliga affärsmän. Jag har det jävligt jobbigt nu ska du veta, är hemma med vård av sjuk husse, VAH som det heter, vet du vad försäkringskassan betalar per dag? ska ringa å kolla om man kan få det i pilsnerkorv istället för kosing. Ett tips från en gormet till en annan; Vitkål! Är som surt gräsklipp o man får vara ensam i soffan hela kvällen. Du vi hörs Don Dino! Morris The Man (Japp kulorna kvar!)

 3. Tjenare fino!Om du kommer till Hagsätra på måndag så ska vi ligga och lata oss i sängen och snaska götta…hur mycket du vill!!!Du förstår kanske att jag försöker locka hit dig va? Men kolla in den nya bruttan innan du bestämmer dig för nånting.Kan ju bli riktigt bra.Inte fel att ha en tjusig puma svassandes på Krondikesgatan.Hör av dig om det kör ihop sig och va sjysst mot romrom,hon är bra!

  Puss på snodan utan läppsmörja,Fru Karlsson

 4. Tjenare fino!Om du kommer till Hagsätra på måndag så ska vi ligga och lata oss i sängen och snaska götta…hur mycket du vill!!!Du förstår kanske att jag försöker locka hit dig va? Men kolla in den nya bruttan innan du bestämmer dig för nånting.Kan ju bli riktigt bra.Inte fel att ha en tjusig puma svassandes på Krondikesgatan.Hör av dig om det kör ihop sig och va sjysst mot romrom,hon är bra!

  Puss på snodan utan läppsmörja,Fru Karlsson

 5. Näru Doggen Dino, nu får du allt ta och tala om för dom som besöker din blogg att den där Britt Pitt, hon heter så beroende på att hon varit gift med Brad.
  Nån annan Pitt är det inte frågan om !!!
  Annars är jag längtanssugen efer både dig, Dobran och eran morsis.
  Hälsa Norrland och alla nadra vargar
  krams
  Britt Brad Pitt

 6. Joru, hörru Don Dingo, hoppsan, menar Don Dino, klart att du får tömma mitt kylskåp. Men vänta lite för just nu är Pinnen här och tömmer allt vad hon kan. Idag levde vi på havreknäcke till kaffet i skogen. Pinne har fått för sig att hon ska göra en sandskulptur. Så nu har hon grävt upp hela sandtaget i Sörboskogen. I ösregnet.
  Puss och kram till alla era snudor tillsammans från
  brittpitt (fd gift med Brad, glöm inte det)

 7. Tjena hundar…jag menar Dino eftersom jag är på din sida. Och det menar jag “Din Sida”. Du verkar i varje fall ha koll på brudarna. Din morsa är en rolig en att skriva. Man förstår precis hur du tänker.
  Du skulle varit med mig i skogen idag och kollat på sångsvanarnas sång. Dom har sina vingar och är svåra att nafsa i. Och bäst av allt dom äter inte älg. Så du får ha din mat ifred. Jaha…jag tror visst att jag ska ha sångsvansfarm i framtiden.
  Vem vet?
  Kommer du till jul? I så fall ska jag köpa en grisbak.
  krams
  britten på stäppen. Pitt efter Brad, du vet.

 8. Hej Dino!
  Vill bara tala om att det är tur att du finns och att jag kan läsa på din blogg vad du gör och tänker. Det förgyller vardagen.
  Hälsa Marit och pussa henne på hennes kalla,snöiga,stjärnglittrande och isiga snuda! Glöm inte dina syrrors snudor!

 9. Dino Du Lycklige…du FÅR åtminstone smasko, i det hushållet får man bara nåt jolimigt allergifoder. Smakar mögel. Fråga din morsa om jag får emigrera till er!

 10. Tjena hundar. Kan tala om att vi har också -25 i stort sett varje dag. Det betyder att Sally och Simon (sluta morra!!!)har blivit innekatter.
  Och vad gör dom som innekatter? Jo dom sover och hoppar högt.
  Dom mjamar en hälsning! (Sluta morra!)

 11. du don dino, nu råkade det ju vara så att snittarna var helt slut när vi kom dit efterson din mossa var flera timmar försenad (kollektivets fel yrkar mossan, vädret yrkar jag). jag ville bara att du skulle veta det! puss på snudan

 12. men…Dino då. Du måste inte vara bitter för att Marre åker till Stockholm. Vi måste ju också få träffa din matte ÄVEN om inte du är med. Kan tala om att snittar, det såg vi inte till. Inte en enda!!! Däremot drack vi varsin öl. Det gillar väl inte du?
  Din mattes tavlor hängde där så fina och Marre hängde på dom, medan hon fotades av alla. Mest av Pinnen tror jag.
  Sen drack vi ett glas vin på nån sorts sky bar. Där fanns inte en hund i sikte. Så det var lite tråkigt kan jag tala om.
  På morgonen for marre upp och skrek: “Jag drömde att flybussen flög ifrån mig”. Och sen var hon väck.
  Pinnen och jag sov vidare.
  Puss på, som det heter, snudan.
  Britt som skiljt sig från Pitt

 13. Men fyyy vilka najsa bilder…mej jag förstå dig Dino, dina syrror verkar gå på nåt. Speedade minst sagt. Håll ställningarna! / Hadji.

 14. Vi tar na! Matte är en sucker för hundar med den där looken, och här kunde hon brottas med mig och hjälpa mig att tämja katterna som matte envisas att jag ska vara snäll mot…/ Hadji.

 15. Men Hadji, du kan väl fråga din morsa om inte hon vill ha Cobran ett tag – då slipper du låtsas va kompis med alla töntiga katter som du bor med nu också. Cobran skrämmer iväg dem lätt som en plätt! Jag lovar att du skulle rådigga Cobran! Ni är om möjligt mer lookalajks än vad Majkel är med er.

 16. Ja ja ja!!! När då? Nu? Imorgon? Tar ni Kaffehunden också? Lämna en kasse grisöron på trappen bara så kan ni behålla brudarna hur länge ni vill! Hadji är en brud-lavver…

 17. Dino, oss slipper du inte undan 🙂 Tyvärr så är matte Helena på fatcamp just nu. Men när hon är frisläppt så då djävlar ska vi runt sjön. varv på varv…

 18. Tjena!
  Tro’ru inte våran morsa läser din blågg o tar efter vissa idéer. Som t ex att man ska trampa i snödrivor för att rena bena. Vaddå, vaddå? Lite skit har väl ingen dött av!

 19. Ha ha ….tugga på fel kärring så här efter påsk. Det lönar sig inte för dom överlever det mesta. Jag veeeeet för jag är en kärring. På påskafton körde jag raketkvast och krockade med ett träd, sen var det slut på flygningen. Ja va då då jag hade bara druckit en pilsner och ätit 10 ägg.
  kan hälsa från mina klokatter. Dom spöade 2 hundar häromdagen. Lovar att det var kaffe och sönderslagna glas över hela lägenheten. Men mina katter skonade hundarna. En hund hade en klo kvar på nosen och den andra fick 4 raka högerslag med , obs, indragna klor. Och det var min fina lilla långhåriga kattfröken som jabbade med tassarna.
  Sen ville hundarna gå hem. Och det fick dom.
  Vill bara tala om att det inte lönar sig att jaga katter i min lägenhet. Ska berätta mera när du kommer och ska ha din skinkmacka.
  Hej sväjs

 20. Du e en hejare på att berätta allt du Dino…men nu säger jag nåt du kommer bli pisst över.
  Assi är jag stötförälskad i, har vart det sen jag la ögonen på han och önskar han fick komma till oss.
  men jag e förälskad i dig med.
  personligen gillar jag slafsbilden…men jag e ju fjantig och inte lika tuff som dig rå.

  Mina voffs skickar blöööööta slafspussar för dom gillar att pussas….till brudarna och matte, speciellt Lucky, han e en kyssäkta gatuprins som har svansen högt vart han än är.
  Tjingeling på er

 21. Jag skrattar så magen skakar när jag läser det här. Det är så J-A roligt…världens drag i sju minuter!

 22. Härliga Dino, vilket underbart och spännande liv du lever… Kramisar från Livia i vargflocken från rumsvik… P.S. Luciano fick inte svara då han är dålig på att utrycka sig fint i text 🙂

 23. Måste bara säga att det är skitkul att läsa om dig, Dinokungen och dina systrar.Har själv tre invandrare, 2 rumäner och en polska samt en svensk hund

 24. Hälsa morsan Grattis på födelsedagen på torsdag! Vi längtar efter Cobran!
  Hälsningar Bumlingsystrarna

 25. Dino, din gamla räv! Min matte garvar ihjäl sig när hon läser om hur din morsa står i ett hörn i eran hage och vaktar grinden medans ni agerar flock med rabieshyenor. Mera BUS!

 26. Hej Snyggis! Har du nå´t tips på vad man säger till Mattan när hon ylar:
  Men nu ÄR du faktiskt väl “korvulent”!
  Inte nog med att jag måste klä av mig in public, sen på påstår Tanten att jag e TJOCK!
  Å du! Om du vill lära dig vifta med ögonfransarna å de där, du vet, så säg bara till.
  Jag rular på det! PUSS!/Alice

 27. Ja, du ska säga “Hörru morso ta fram måttbandet och mät din egen midja om du hittar den – en gatuhund som inte är korvulent är det fel på, kan du fethajja det eller!?” Så kan du, Trollungen och Tantanda köra teamwork mot kylskåpet och säga att ni kan hjälpa er morso att komma i form för Beach 2010.

 28. Dino här hemma är det precis tvärtom! Min morsa står och balanserar på stenar medan jag plumsar i vattnet, vänder mig om och undrar varför hon inte hänger på…Varpå jag tror det är nåt lurt i det blå och väljer att inte gå längre, utan endast bada benen…Ska vi byta morsa ett tag så jag också får simma?

  Hälsningar
  Eneas och badkrukan till morsa

 29. Stackars morsan! Du kan hälsa henne att här har vi oxå lite små skador…blåmärken och skrubbsår! Dock gick det inte lika villt till men det blev en riktigt snygg blå,svart lilla ring! Mycket vackert =0)

 30. Bra Din-Fino, håll emot ödetorpsvisionerna för allt vad du håller!! Annars får ju inte vi andra nån kontakt wat-så-äver med din morso, för nåt bredband tänker hon väl inte kösta på sig fram till sitt ödetorp??!

 31. Nu tycker vi här i Fjollträsk att Lilla Benets morsa ska visa sig lite tacksam och liite mindre förutfattad när det gäller mänskliga Don Dinos. Det kanske är riktigt mysigt att krypa ner i bingen på kvällkvisten och fastna i väldoftande och kletig pomada på örngottet. Sånt vet man inte förrän man prövat!

 32. Maj Gaaad, Dino! Min morsa har inte kommit över min rymning ÄN ( ca 18 månader sen jag lyckades rymma sist), och hade dött på fläcken av hjärtinfarkt om jag gjort som du & Cobran. Se upp för träningsvärk & ofrivillig viktnedgång imorgon!

 33. Hahaha…kan just se Dino och Cobran med svängremmar traska efter en lite flicka hemåt. Du är toppen Dino 🙂

 34. Hejsan! Jag heter Emilia och är en tjej på 11 år, jag undrar vilka raser det är på hundarna. För att jag skulle vela fråga om jag kan få använda hund bilderna på stallet.se . Om du undrar varför jag frågar så är det för att man måste ha tillstånd.
  // Happy-Vanessa på stallet.se

 35. Hahahaha!! dondino äe ju bara för härlig! gillar finger dockorna! hälsa honom från mig och hoppas att pastejen smakar!

 36. Du kan få komma och bo hos oss Dino. Vi har en Dobra som är som din Cobra, varmt hus i Värmland, många schysta bingar att ligga i. Och pussas gör vi inte i vår familj.

 37. Min matte blev alldeles galen av hundåtrå när hon såg kalendern…undrar om det din morsa har gjort är helt lagligt? Kan nog klassas som Hets Mot Hundgrupp om vi vill pröva det här fallet rättsligt. Nu måste vi hålla ihop och kämpa för en puss-fri jul!

 38. Hej, roligt att du bloggar om hundar!

  Här kommer ett tips från mig och svenskhund.se:
  Just nu lottar jag ut hundhalsband och koppel! (värda 600-825 kr)
  Allt står i mitt blogginlägg 5 januari:
  http://www.svenskhund.se/redaktionellt_blogg.asp?skribent=Sofia

  Med ett besök på svenskhund.se hjälper du mig att hjälpa utsatta hundar. För var 100:e besökare på svenskhund.se betalar jag nämligen ett vårddygn för en hund på Hundstallet i Stockholm. Allt om det står också i min blogg!

  Hälsningar
  Sofia Ageheim

 39. Lugn Dino, lugn, JAG håller ställningarna!! Igår bet jag jag en kändis hund i örat, matte började nästan gråta, så arg blev hon. Micke Tornvings töntiga labrador har numera ett jack i örat signerat Hadji Dracula Den Förste. Matte var SÅ nära att köpa enkel biljett Bukarest till mig igår, så idag ligger jag lågt…

 40. Vi kanske kan göra studiebesök i Transsylvanien nån gång du å jag Hadjan? Du är ju typ Cobrans halvbror ju så jag betvivlar inte att det är ulvadrag i dig! =)

 41. Åh vad intressant!
  Vart kan man hitta en sån duktig djurkommunikatör?
  Om man vill finns det sånt folk som renar ens hus och skickar över spökena på andra sidan där de hör hemma.

 42. Man måste inte vara gul men man måste uppträda som en gul hund. Det kan vara en vinnande egenskap att se ut som en trollunge för då kan man dölja gaddarna i skägget – ett vinnande drag som Babban med bopparna brukade köra också!

 43. Abbans, Dino, ABBANS! Du skulle ha varit diskretare med rekryteringen! Matte tolkar det här som Stödförening för Ägare Till Vilda Rumäner. Soffan & jag filar på våra ansökningar…blev riktigt stolt över den lilla Soff-Korven imorse, du skulle sett henne jaga aprikos dvärgpudel i cirklar över golfbanan. Synd att dom inte kom närmare mig, då hade det blivit förstärkt frukost för min del. Vi hörs, och Keep On Hålla Flaggan Högt!

 44. Shysst! Håller på att träna LillaSysterYster åxå… men det är nog rätt kört..det enda som är rätt där är nog skägget… Men den ungen gömmer PUSSAR!!?? Dom delar hon ut till höger & vänster som den lilla slampa hon är. Hon påstår visserligen att det är för att invagga omvärlden i trygghet för att sen “göra en Dino”… Tror faktiskt hon har nå´n sorts smetiga känslor för dig… bara så du vet… /Liam

 45. Underbart underhållande som vanligt…ÄLSKAR bilden av Cobran som värmer upp i apelsinkostymen på första bilden, och sen blir det bara bättre!

  Hadji undrar om inte Don Dino med syrra fryser om tassarna när de leker på isen? Här hoppas det runt på tre ben! “-Matte, väääärm!”

 46. Tack tack snälla för er underbara blogg, bara älskar den!! Jag läser högt för doggsen men de tittar väldigt konstigt på mig :)Fortsätt!

 47. Hej Don Dino!
  Läser med stor behållning din blogg!
  Jag är mycket god vän med Lilla Benet och hans morsa och brorsor och jag kvalar nog med god marginal in i De Gula Hundarnas Armé.
  Husse och Matte beundrar verkligen alla fina bilder av och stories om dig! Vore kul att ses nångång!

  Sonia

 48. Man blir så varm i själen av att läsa dina härliga kåserier! Har du funderat på att publicera dem? Mmmm… underbara bilder också 🙂

 49. Vilken härlig blogg! 😉

  Min hund håller nog med dig… När jag talar om för henne att Border Collies ska vara galna hispiga varelser vill hon inte lyssna alls.. Hon vägrar nämligen gå ut nu när det har snöat igen, hon kan tänka sig att gå ut, sätta sig en halvmeter från trappan för att kissa och sedan rusa in igen, men där går gränsen.

  Nej, ska man gå ut så ska det vara snö- och halkfritt, minsann! Kom tillbaka när det är vår och finns får att valla, morsan.. Tills dess tänker Rut gå i ide!

 50. Bor Max hos er nu? Han ser mycket gladare ut på de senare bilderna! Du skriver så man skrattar så magen hoppar! Kram!

 51. Nej, jag var barnvakt åt Max i några dagar bara. Han är hos sin morsa nu och jag har äntligen återerövrat alla mina heliga resurser igen.

 52. Underbar beskrivning av get-together helg (med rumänska gatuhundar verkar det som?). Du är en superbra skribent! Hoppas du har många uppdrag! Kram från kusinen (+ Clara som säger nu att du borde sätta ihop allt du skriver i bloggen till en bok. En köpare till flera ex har du iallafall här!)

 53. Vilken fin & mysig blogg 🙂
  Har själv hund (: Visst är det underbara små, ibland stora varelser? 🙂
  Hoppas din tisdag är till belåtenhet, hehe!

 54. Grymt snygg puff! Kikar in och kollar om du har några bilder jag kan sno till en DR-film. Copywright, pah!

 55. Aj, aj, aj vad det gjorde ont i min morsas hjärta av de bilderna…

  Liiite bättre kände sig morsan dock av tanken på att hon adopterat TVÅ svarta doggar som nu sluppit sitta år ut och år in och vänta. Men abbans vad gärna hon vill ha Don Juan nu…kommer ICKE på fråga från husse & mig!

 56. Hej! Var gärna med i hundsakers allra första tävling som såklart handlar om hundar. Det är superlätt att delta och kanske kommer din eller någon du känners vovve få stå i rampljuset när vinnarbilden publiceras 🙂

  Läs mer om tävlingen på bloggen och hur du deltar 🙂

  Hälsningar Jessica och Sophie!

 57. Naaw, Dino-Fino, du fajtas som en tjej ( Läs “som Hadji). Man ska INTE hålla in tassarna på det där gulliga viset du gör när Cobran biter efter dom!

 58. Din morso är så jämrans braDino, och du är guld värd som tar han om henne! Muppot på restaurangen ska ha ett rejält bett i skinkan som är så trångsynt och feg att han inte fattar att vissa gör en insats både på miljöfronten ( som min morsa tjatar om hela tiden) OCH på hundmagefronten ( som min morsas hjärta klappar varmt för). Min morsa fick ett varningsbrev om en social olydnad hon gjorde på kolonilotten förra veckan, hon går fortfarande omkring med blossande kinder när hon tänker på det brevet. Nu har hon pulvriserat det och gömt det längst ner i soporna på inte husse ska se det…MERA social olydnad åt kvinnfolket 🙂 !

 59. Alltså Dino! Du har det så nedrans bra du! Att få följa med och plocka lingon skulle jag vilja men min morsa gillar inte att plocka bär. Fast när hon läste om Vargtass gjort på färska lingon och inte på tranbär, ja, då blev hon sugen! Koskenkorva och lingon är hon ju uppväxt med påstår hon haha

 60. Jadu Dino! Du har det inte lätt med morso som ränner i Rumänien och favoriserar andra!Men jag gör vågen för dig som tar det kallt! Hälsar Biba!

 61. Ja du Dino jag fattar ju att du anar en rival i Ursut. Få se hur morsso kan hantera det. Men hon ser nog till att du blir att gilla läget. Heja Dino!

 62. Har dom gift sig! Hoppas dom ska ha efterfest så vi kan komma och fira och träffa er!!! Kram och vad bra du skriver. Hundtidningen som jag läser, Härliga hund, skulle behöva en krönikör som du!

 63. blog is very interesting. I think you love pets as I do.
  I’m happy I found your site. I will look around you life on your site a little more if you don’t mind.

 64. and better. what a life of artful surroundings. I do not cry when I’m without. Without is not my favor. My favor is with. Is that you up there. Up there up there with the not brown hair.

 65. Du har pli på din morso du Dino! Vad vore en jul utan en älgskalle fattar ju vem som helst ju hahaha
  Härlig läsning som vanligt!!

 66. Hej, jag heter Tiabo. Jag nafsar, bits, bevakar det som är mitt, föredrar vila framför utevistelse, godis framför motion, tycker bara om de som har något gott att bjuda på. Jag ansöker nu om medlemskap i Gula Hundarnas armé. Jag kan bidra med ett näpet yttre, har bl a plymsvans, vilket kan användas för att avleda och förleda. Jag har ett mörkt dovt skall, låter alltså större och farligare än jag är. Vidare är snösmyg inga problem, tror t o m att jag kan åla i snön om så skulle krävas. Har lång rygg med utmärkt rörlighet. Jag bidrar också med ett undergroundperspektiv, ca 25 cm över marken.
  Jag kommer från Rumänien.
  Nu ska jag sno Tinglas ben och hinner inte skriva mer.
  Tiabo

 67. Vem är grävlingsmustaschen, är det Pär eller? När man läser sånt här önskar man att Qrumelur hade en rumänsk hundkompis. Men jag måste ju vara då som man kan hålla lite koll på vad som händer hemma. Synd att man inte kan vara förskollärare på distans…

 68. Vad skriver jag: “…vara då som man kan hålla lite koll…” , det ska vara: “Men jag måste vara hemma på heltid då så man kan hålla lite koll…”

 69. Himla tur att du finns där för att hålla ordning! Det får vara måtta med allt och alla! Matte hälsar mellan skrattattackerna!

 70. Haha…Söta Dino, bra du tänar benet så allt fungerar smidigt. Kan hplla med att lite mesigt låter det hemma hos dig, annat är det hemma hos mig. Jag morrar EN gång, och vips ligger alla stilla.. /Luciano

 71. Åh, din stackare… Se till att tukta honom snabbt! Jag har också en handikapanpassad säng som jag fått av min mamma (mycket praktisk) men Feta Vita (ärkefienden) brukar stjäla den när jag får mitt godnatt-gos av mamma.

 72. Tja Kungen!Suck planen var perfekt, allt var planerat in i minsta detalj. Skulle köpa tåg biljett till första tåg upp till Kalland(tänker ju knappast springa) för att hjälpa till i fronten inför det analkande hotet, och jag hade lyckats om inte grin Olle förstört ALLT! Finns det ingen reklamationsrätt på dessa töntar? Mammut har skickat ut en bild till varje flyg och tågbolag och klara instruktioner på att jag inte får lov att komma ombord…….! Men nu får det faktiskt vara nog, jag ställer mej ute på E4an och liftar upp till er istället. Gula hundar måste hålla ihop varför fattar mammutar inte sånt?

 73. Hej alla småvovvar i Kalland! Vad skönt för er att vårsolen värmer er. Låter betryggande att du Dino får garanterad mat framöver. Puss på er!

 74. Hahaha… Vad säger man, typ, “grattis på snart 6 årsdagen” Haha… Luciano viftar ointresserat på svansen… Vi var iallafall snällare mot Max när han var HÄR.. (jag fick ju inte ens vara hemma)
  Toppenblogg och rolig fredagsläs//Luciano och vargflocken i Rättvik

 75. Jag vet om en hund som skulle pappa i “gula armen” fast denna hund är en hand hör. För några dagar sedan skulle han kissa i diktet i Stumsnäs. Han är lös och husse står 6 meter ifrån han. Upp ur diktet kommer en enorm björnhona med tre ungar. Vad gör han då? Kutar fram och biter i frambenet på björnen, medens björnen bara tittar ner på honom och verkar ruska på huvudet. När husse kallar på han springer han tillbaka och honqan och ungarna vandrar vidare in i skogen…Hahaha

 76. Jag och långben Roj skickar massor av grattisar från den norra utposten 😀
  Felicidades amigo !!!!!

  ps/ skulle panshis tillvaron trots allt funka, så skicka Cobran norrut ds

 77. Hej Dino!
  Vilken konkurrens morso utsätter dig för. Jag fattar inte hur du, som är kung finner dig i denna behandling. Bara en massa löjlosvennisar som den där Heman!!!! Jag säger bara det, en lagom stor frulle för dig!
  Vad du blänger fult mot Ursu. Är du missunnsam på att han fått en gata uppkallad efter sig? Eller är du kanske lite extra vaksam på om han skall få chans på Cobran?
  Nåja, du verkar ha det bra i Kalland i vilket fall som helst, det är nog många rumäner som skulle vilja vara i din situation.

  Klapp och kram från Rom-Rom

 78. Hej hej

  Fin blogg du har, den är väldigt underhållande såhär en lørdags morgon till morgon kaffet. Bilden på pricko-fulo i mitten här ser precis ut som min hund Ozzy. Jag tänkte bara høra om det kanske kan vara ett syskon til Ozzy? Vad är det før ras? vet du var hon kommer ifrån? Vore så himmla kul om jag fick mail kontakt med ett syskon till Ozzy om ägaren då skulle tycka att det var okej. Har førsøkt hitta syskonen men då uppfødaren är en privat person så är det inte de lättaste då hon inte var intresserad av att hålla kontakten. Så du får jätte gärna slänga iväg ett mail till mig viss du har någon info om hunden och ägaren tycker att det är okej. 🙂

  Super häftiga hundar med mycket personlighet. Riktigt kul blogg!

  MVH Erica Stål ericastal@gmail.com

 79. Haha, du är ju underbar Dino. Eftersom du har sån stenkoll kanske du kan hjälpa till att se till att valposarna inte kommer till dig. Släng ut lite trådar till doggosarna i din omgivning 😀

 80. Fy 17, ingen lek i Draculaland alltså !
  Inte mycket bättre i tjurlandet heller… aphett på somrarna och fullt sjå att hålla isär elaka gubbs och blödiga turistaz…
  Kalland är trots allt helt ok !
  ( fast nog har våra farsor och morsos mycke’ underliga idéer ibland )

 81. Alltså Dino, först: tack för att du bloggar igen! Jag har haft så snortråkigt att jag var tvungen att trasha morsans kompis lya i brist på annat. Förvisso är du en hårdhudad machograbb och min morsa sa att vi i mitt hägn var för harmoniska och välmående för henne, MEN ibland undrar jag om det där med fishisar i lugna vatten helt undgått tvåbentarna. Gör som jag: här tussas man ihop med en stor men såååå löjligt snäll och bildskön grabb o hans morsa. Meeees liksom. Man ställer in sig, slutar morra på honom, går snällt i koppel och sover läääänge i sängen. Sen då när tvåbentarna tror man är tillgiven och ska stanna hos dem när de släpper en drar man iväg på äventyr. Morsgrisen hänger såklart efter. Suck! Med då leder man ut honom på mark som en annans betongtassar inte ens känner men som hans prinsessfossingar går sönder av. Vips så var han ute ur leken… Men nu tycker jag lite synd om honom när han är så ynklig och går med en parabolantenn på skallen att jag väl får visa min ädla sida och sitta och vakta honom när han sover. Fan att man ska va så blödig… Stay cool bro!

 82. Hej Dino!
  Vad du måste va mé om!!!
  Men du ser i alla fall ut att njuta av älgben. Jag förstår att morso hade svårt innanför bröstet när älgen fälldes. Själv skulle nog inte jag klara av det. Vi får vara nöjda med att dela på bytet du och jag.
  Inte heller kan jag förstå varför morso skall tränga ihop fler doggar nu när Er flock äntligen blivit så välbalanserad.

 83. Hej Dino!
  Vad du måtte ha fått jobbigt nu när Cobran visar sig vara en sån älghund, mycke ben att krossa och så…….
  Men vilken bild du tagit på slottet i dalen. Vart tog du den ifrån? Simmade du ut i kallvattnet eller åkte du båt?
  Vi ses på torsdageftermiddag om allt går som jag tänkt. Tills dess klapp,klapp och hälsa morsan, Lilla Benet och älgskräcken.

 84. Ähh, det var surt att Thaiknight slagit snoken i gruset 🙁
  Klart värdigt att hedra en sån guling med pölsmys !!!
  Å han kommer alltså till Kalland på riktigt, den där stora ?
  Nemas problemas, tror jag, tänk på ‘an som ..typ en mindre åsna.
  Min storebror Roj är ungefär som en sån, du förstår vad jag menar 😉
  Bara man inte råkar tjuva hans smask innan han sagt Ok förståss, då blir det lite dumt.
  Han körde t ex ena huggtanden rakt genom min tass en gång !!!
  Bara för att jag råka smaka lite av hans gottis när han titta på…
  Annars, bara ring om du å Benet behöver förstärkning !

  Diavolo Rosso

 85. Hej Dino
  Du får stå ut med mycket. Men har man en så enveten morso som du har, så är det nog så. Se nu till att hålla ihop din nya flock. Det är som att ha fått ett nytt syskon, och du är ju ändå kungen!!!!!
  Va int så egotrippad!
  Nolan

 86. Ey, Dingomannen! I feel you man, I really do! Här har jag nu knallat inne i en lägenhet ihop med min monstervarg till plastbrorsa nu i över två veckor. Han har tagit vissa utflykter utan mig och Morsan, men kommer ju alltid tillbaka. Och storlek på kroppen säger ju nada om storlek på hjärnan. Så korkad!! Lämnar käk hur som (good for me!), springer som en murvel ute och drar armarna ur led på morsan. Själv trivs jag kalas med att gå ut och kissa utanför dörren och sen bara slagga i soffan och sängen, helst PÅ morsan för att få lite extra kli under hakan, men jag blir medtvingad bara för den där varulven ska ut och motionera som en tok. Dock inser han att man inte ska sno sängplats sålänge jag finns i hushållet, och morsan är ju så lättflörtad att när jag käkar upp hans mat och hon skäller på mig vevar jag bara på min propellersvans och smajlar upp mig åt henne så är allt förlåtet. På detta släpade hon med mig tillbaka till plejset i Transylvanien för några veckor sen. Tror hon utövade skrämselpropaganda på mig. Att jag skulle bli rädd att bli kvar där, men tji fick dem. När det började packas in i bilen tog jag min plats i förarhytten och lyfte inte arslet därifrån förrän jag var hemma igen. Ja, förutom att jag tog ett litet frivarv intill autobahn för att skrämmas tillbaka lite. Håll ut! /Smiley!

 87. Hallo Dino!
  Du ska inte klaga så högljutt för du vet väl att morso inte alls glömmer bort dig. Det är du som är kungen i Kalland! Det vet alla. Jag instämmer med föregående talare, HÅLL UT!!!!!
  Nolan

 88. Förstår att du saknar Lilla benet Dino. Men jag tror att han har betydligt mindre snö att brottas med hemma på Donsö.
  Vad det är typiskt dej att ligga framför brasan och götta dig, inte sitta alltså om man kan ligga.
  Kram och Gott nytt smaskovolanteår!
  Nolan

 89. Heja Kungen!!!!
  Gott nytt år på dig och dina kompisar i Kalland. Det är väldigt vad stor han är din kronprins. Har det aldrig fallit dig in att han är mycket större än du och att han kan bli kung fortare än du anar? Han kan ju med en kombination av fysisk styrka och mildhet mot människor kapa in poäng på dig och då får du ju abdikera.
  Det var någon som sa att du exmerar bara vissa 2-beningar och att du nyper dem du ogillar i häcken. Och, i längden ger ju det inga pluspoäng typ. Kram från Nolan

 90. Hej Dino
  Ja, jag delar verkligen din frustration över att inte få bita någon av brandmännen i rumpan…..
  Men det är skönt att höra att du och lillbrorsan ändå har en viss fördragsamhet med varandra.
  Kjell är hos mig den här helgen. Kan du fatta? Han får knappt plats i sängen eftersom Polly har abbonemang på den (tycker hon)Fast han vet att han får sova som en krumelur längtar han efter oss i veckorna när han håller på med alla sina förtroendeuppdrag därhemma. Knäppt va?
  Hälsa till morso att hon skall kolla hur mycket hon har på banken. Hoppas hon hushållar lika klokt som hon brukar.
  Hej med dig och fortsätt vaka över morso så det inte blir några fler tillbud.Nolan

 91. Hallå,hallå Don!
  Du har väl fått en storebror och inte en lillebror. Men jag fattar att du tycker att han är barnslig.
  I morgon kommer jag och morfars “nya”, du vet hon som inte pratar som vi utan som kommer från ett verkligt “fårland”. Håll dig väl med henne du så kanske det vankas lammsmasko.
  Snart får vi gosa hur mycket vi vill på fårskinnsfällen.
  Klapp och smek från Romrom

 92. Herrman, en svsnsstump hög…han påminner om Sir P. Allan faktiskt i lillek. Heja skäggräkan som kommer med så bra tips, att investera i några FÅR somstår o bräker utanför sovrumsfönstret för att få mat blir kanoners det! Jag menar, när Dino ledsnar oå oljudet kan han ju bara gå ut o ta sig ett fluffsmasko, bara kliva ut genom dörren o hämta, slippa göra av med kalorier på att springa!?!?!? En bra idé om an kan se det på det viset Dino…<3

 93. Trevlig blogg! Jag har också en dingo-lookalike hemma.
  Blir trött på kritiken mot utländska importhundar. Min rumän Kato är en fantastisk hund som är värd sin bortskämda tillvaro efter en jobbig start på livet som gathund.
  Den som bekymrar sig om hundars välfärd och hälsoproblem kan ju fundera på rasaveln och dess avarter i stället. Titta t ex på denna BBC-dokumentär som tar upp baksidan av extrem rasavel.

  http://topdocumentaryfilms.com/pedigree-dogs-exposed/

 94. En artikel värd att publiceras i vilken tidning som helst. Önskar att du blev kallad som föreningsoberoende expert till en debattpanel. Med dina kunskaper och argument sopar du mattan med vilken hobbyuppfödare /importhundhatare som helst!

 95. Det vore förnämligt om din text fick användas som information till intresserade adoptörer, den är saklig och vettig.

  Det är bra att media belyser olika företeelser men mindre bra när man som Sydnytt har gjort ett så dåligt förarbete att jag som tittare funderar på om redaktionen har ett egenintresse i att stoppa adoptioner genom att hänga ut enskilda organisationer. På förfrågan bedyrar man att så är inte saken och då får man väl konstatera att man helt enkelt gjort ett uruselt jobb. Jag tror jag helt enkelt får tipsa om din text så att de får ännu en chans att göra lite rättning i sakfrågan.

 96. Jag kan inte nog uttrycka den beundran jag hyser för hur du uttrycker dig i den här frågan. Du skriver fantastiskt välformulerad och jag blir grön av avund 😉 samtidigt som jag är så jäkla glad att någon kunde sätta sig och formulera allt det här på ett begripligt och snyggt sätt och att det är i form av en person som faktiskt SJÄLV besitter den här kunskapen. Det är inga spekulationer, rykten eller andrahandskällor, utan egen erfarenhet och kunskap. Thank God! TACK för att du skrev (och sänkte mitt skrivarsjälvförtroende ;)) Smiley hälsar till sina landsmän(och kvinnor) uppe i Norrland

 97. Hej Dino!
  Det blev tomt när du åkte hem. Ingen gosar som du ska du veta. Men vet du vad? Alla grisöron har blivit uppköpta så Granngården hade inga alls när jag frågade sist. Kineserna köper upp stora lager och äter dem som snacks!!!!!
  Luktar konkurrens lång väg
  Hälsningar från Nolan

 98. Hur schysst var våran matte då? Hon lämnade oss i en gammal hundgård medan hon själv smorde kråset inomhus samtidigt som hon smörade järnet för dig och dina bundsförvanter.
  Det är fasen ingen rättvisa här i världen…

 99. Hörru Enok Enöga, vissa av oss coola killar var ju liksom ute och sprang och utforskade vildmarken. Var låg coola Dino då? Jo, hemma och skakade i soffan. Och klart morso har softa händer. Hon övar dem på mig varje dag, och hennes händer är bissy och ska förbli bissy med mig, eftersom morso har jävligt bra omdöme, och därmed väljer mig i första hand jämt. Du får ta henne när jag är trött i pälsen. Vi gillar liksom nedervåningen och kanske stannar ett bra tag 😛

 100. Vilket rent nöje det är att få ta del av din tydliga, insiktsfulla helhetssyn angående de rumänska hundarna. Det här utgör en stor skillnad i mitt sätt att se på min egen fantastiska nyligen adopterade rumänska tjej.

  Jag snubblade av en ren tillfällighet in här och upptäcker en guldgruva av värdefulla erfarenheter och tankar från dig. Det du skriver här önskar jag att alla vi som adopterar skulle få ta del av redan innan adoptionen äger rum!?

  Jag är inte helt oerfaren när det gäller hundar, vi har redan en artig Collie-kille och en liten tuff Cines Crested som inte insett sin litenhet, men redan första dagen Glee kom hem insåg jag att jag mött en situation jag inte riktigt räknat med ; ) Jag förväntade mig en rädd tös som skulle behöva mängder av tålamod & tid innan hon skulle våga visa oss någon tillit, men möts av en svansviftande pussande superglad tjej som verkligen är “hund” från den nyfikna nosen ända ut i de stora “dunsande” gängliga tassarna. Hon har varit hos oss i fyra dagar nu och varje dag är ett spännande, och ibland lite förvirrande, äventyr!

  Medan jag läste insåg jag att det var precis den här informationen jag sökte utan att veta det, en annan syn på vad en rumänsk hund egentligen har med sig hit, och inte enbart den sorgliga delen, utan även de “okända talanger” & att de ofta är “överkvalificerade” på många vis som du uttrycker det.

  Jag kan bara hålla med alla andra, Publicera!!
  Det här är inte enbart intressant för oss som adopterar utan skulle verkligen göra skillnad på många vis, vilken vinkel man än ser den här frågan från.

  Själv har jag från att ha varit relativt oinsatt & okunnig fått en betydligt rättvisare bild, och det tycker jag är ovärderligt! Tusen tack!

 101. Det är alldeles på tok för mycket text.
  Välj ut vad som är viktigast , kanske den politikerna och den ekonomiska svindeln, och fokus på det annars blir det svårt att använda denna text som källa. Bra men för mycket, gör flera separata blogginlägg istället om hur rumäner håller hundarna mm. 🙂

  1. Det finns människor som läser hela böcker på flera hundra sidor. Faktiskt. Tro de’ eller ej 😉

   Det korta budskapet blir av nödvändighet ytligt och förklaringar får inte plats. Inte heller nyanser.

  1. Laissez tranquille ces animaux ils ne méritent pas ce que vous leur laisser subir, votez une loi obligeant les gens à stériliser leurs animaux et cessez ce massacre totalement absurbe.UNE HONTE LAMENTABLE CRIMINELS CE SONT DES ETRES VIVANTS ET QUI SOUFFRENT AUTANT QUE VOUS ? QUE NOUS

 102. Stray dogs are victims of the corruption of the romanian power which receives EU subsides to sterilize these animals but money disapperars in the pochet of some aparatchiks! The horrible monster basescu will pay for that cime and he dishounours his land towards civilized nations!

 103. Hej! Har precis hittat denna blogg, och måste ge en liten eloge till väldigt välskrivna inlägg och fina bilder. Superfina hundar också.

  Otroligt tråkigt och hjärtslitande det som händer i Rumänien just nu, och ännu mer tråkigt är det ju att det finn folk som faktiskt stödjer detta. Hur kan man tro att en mass-slakt ska göra slut på problemen med gatuhundar? Allt det leder till är lidande och ond, bråd död. Det som istället måste göras är steriliseringskampanjer, ochh att UTBILDA folket och motivera dem till ett mer responsibelt hundägande. Det är människor som är orsaken till överpopulationen av hundar, och ingenting annat. Om regeringen istället kunde satsa på steriliseringskampanjer och till att få ut ordet om fördelarna med att sterilisera sina hundar, då skulle problemet istället kanske få en långsiktig lösning. Hemskt är det, och speciellt hemskt är det att höra svenska så kallade “hundvänner” säga att det är rätt att göra såhär. Många gör tyvärr skillnad på en svenskfödd hund som har växt upp under bra förhhållanden, och en utländsk gatuhund. Jag anser ju att älskar man hundar så älskar man ALLA hundar, oavsett bakgrund.

  Visst finns det de hundar i Rumänien som uppvisat aggresivitet, och jag kan förstå att där finns rädsla, men problemet återgår ju än en gång till människorna. Hundarna är inte aggresiva för att de vill det, utan för att de har behandlats på ett sådant sätt att de inte har något val.

  Fint skrivet inlägg i alla fall! Så sant. Väldigt find att ni har en adopterad hund också. Själv adopterade jag en valp när jag bodde i Mexico, som sedan bodde med mig där i nästan två år, och nu har vi precis flyttat tillbaka till Sverige. I Mexico har de ju också ett mycket stort problem med gatuhundar, och det var väldigt jobbigt att se hur de behandlades av både myndigheter och mycket vanligt folk. Efter att ha upplevt det så kan jag aldrig vara för något som det som nu pågår i Rumänien, för det är fel, och det tillåter människor att göra skillnad på hundar och hundar. Det gör mig ledsen.

  Ursäkta novellen här, men väldigt bra blogg har du i alla fall!

 104. please for the love of god stop killing these lovely loyal loving animals for no good reason!!!what goes around comes around!!remember this while your cruelly killing gods creatures!!!!

 105. Vilken underbart trevlig blogg du har!! Hittade hit tack vare den där blogglistan på Häromi (grattis till det förresten), och ska nu sätta mig ner och läsa lite här.

  Har själv en “utländsk” hund (mexikansk), så det är extra roligt att läsa här!

  Ha det bra!

 106. Hört endlich auf mit den Quälen und töten von Tieren es sind Lebewesen und haben ein Recht auf ein schönes leben.

 107. laissez tranquille ces animaux ils ne méritent pas ce que vous leur laisser subir votez une loi obligeant les gens à stériliser et pucés leurs animaux et cessez ce massacre totalement absurbe.

 108. Il faut arrêter le massacre des chiens,ce sont des êtres vivants qui n’ont rien fait,ni rien demandé,laissez les vivre.C’est une honte pour votre pays!S’en prendre à des innocents n’est pas courageux!
  Mireille Delfosse

 109. Il faut arrêter cette tuerie de chiens, ces images sont insoutenables , il faut couper les mains à ces assassins de cette façon ils ne pourront plus faire des actes atroces sur ces pauvres chiens!!!

 110. TROP DE CHOSE A DIRE… MAINTENANT FAUT ARRETER TOUT CA… FO LES FAIRE SOUFFRIR AVANT DE LES TUER CES ETRE HUMAIN KI SONT DEPOURVU D HUMANITE

 111. Hej
  Mycket bra och informativ text. Har jag din tillåtelse att referera till den när jag träffar en av våra riksdagspolitiker för att informera henne om hur våra EU-medel används – in i korrupta politikers egna fickor.
  PS Jag har inte skrivit på bloggen på lång lång tid, håller till på FB nuförtiden.

 112. Va fan Dino?! Fett?? Du är ju idel muskler. Såg vettouschlingen inte det? Min morsa håller med på att tjata om att jag är ett fetto, men jag är fan endast muskler. Jag har ju deffat som fan sen jag blev huvudstadsbo. Här finns det brudar i mängder! Men, har ni flyttat? Jag tänkte ju fräsa och hälsa på (kanske ta med svennedoggen som jag bor med. HAN är en mumsbit om nån. Du skulle ÄÄÄÄLSKA honom.). Jag fattar nada. Tror din morso får ringa min morso så hon kan uppdatera mig i vad ni håller på med. Jag vill ju snacka med älgskallarna igen… kanske slaska lite mule med Cobran med.

 113. Fan Dinon. Du verkar glida på svennelandets räkmacka medan en annan verkligen glider på skalan. Jag har börjat följa med morsan till jobbet… Jobbet där det är femtio andra doggs och jag får sitta i BOX, du hajar, hägnlookalike!!! Där sitter jag och lyssnar på svennedoggs som sitter och grinar efter sina obefintliga morsor som övergett dem. Man blir ju trött för mindre. Den där PollyBolly verkar absolut behöva veta sin plats, tror inte ens min prickiga puckobrorsa skulle palla det där, och han tar fan det mesta. Jag har försökt bearbeta morsan att vi ska ta och resa upp till ert älgskalleland, men då drar hon till Rumäninen IGEN! Va fasen. Vi är liksom här, vad ska hon då dit att göra.
  Håll ställningarna mannen!

 114. Hej alla djurkompisar!

  Jag har kommit över en STOR goodie bag med godis till husdjur (hund/katt/ eller gnagare) som jag behöver bli av med! Om ni snälla vill hjälpa med mig i ett projekt jag har i skolan som handlar om djurmat så deltar ni i utlottningen av denna goodie bag!

  Svara bara på enkäten här: https://jfe.qualtrics.com/form/SV_3jTm5s0uzfJo3yd (bara 2-3 frågor och tar 1 min att göra!)

  Och maila sedan ett mail till: lill_lollan@hotmail.com så är ni med i utlottningen av godiset!

  Tack, tusen tack!

 115. Hej. Vilken underbar blogg! Jag ramlade in av en slump på ett inlägg från 2010 och jag kunde bara inte sluta läsa om er. Tack för att ni finns!

 116. Åh vilken underbar blogg! Jag bar ute och letade runt för att se om jag skulle hitta några fler bloggar om gatuhundar (jag har två från Rumänien som jag har adopterat via Hundhjälpen – och de är bröder dessutom). Denniz har jag haft sedan 26 oktober 2014 och Gemini kom till oss förra helgen! Jag kommer att länka till er blogg och hoppas att fler kommer att hitta hit (när jag får fler läsare som jag kan guida vidare). Underbar läsning – och fina bilder.