Hhrrm…

På väg hem till Romrom idag så träffade vi Fru K’s farsa farbror G. Jag är typ lika stor som farbror G så han är ok. Plus att han gav mig Solvarboskinka och äppelskrutt för ett par månader sedan medan han satt och löste korsord. Ja, jag hjälpte så klart till med en gruvligt svår rebus som han aldrig hade klarat utan mig. Farbror G är dessutom gift med Bullmor som är min drömmorsa. En gång när hon var hos Fru K i Malmö och hälsade på så bjöd hon hem oss på köttbullar. Det glömmer jag aldrig, de bästa köttbullarna nånsin. Babbi fick saltgurkan och potatisen och jag fick köttbullarna och såsen. Rätt pryl till rätt person liksom. Sedan tog jag hand om disken, som tack för maten typ. Vi jobbar bra ihop i köket skulle man kunna säga. Vi är typ kollegor. Bullmor och Fru K är riktiga kvalitetskärringar och dom ska man hålla hårt i när man hittar dem för de är typ en utrotningshotad art i det här feministlandet. 

Det jag skulle komma till var i alla fall att jag i sedvanlig ordning släpade med mig brudarna fram till farbror G och gav honom en skenbar puss i fejjan – man vet ju aldrig om han har gömt en bit salami i mustaschen. Idag hade han inte ens några matrester kvar sen frukost tyvärr… Men i alla fall så blev typ Dobra-Cobra skraj för farbror G – och hon ska va den ökända alfan från stora hägnet. Det är typ lite skämmigt i fall folk tror att hon är representativ för oss rumänska gatuströvare. 

Sen blev jag typ riktigt chockad här på kvällen – och tro mig – jag har sett allt. Morsan hade slagit ned sin gropiga i tvsoffan och laddat för Idol med en stor tallrik köttfärs. Cobra låg bredvid och såg ut att kunna knycka en sked när som helst. Diskret och nobel som jag är så intog jag ordinarie position ett par meter ifrån morsan och körde min psykotelepatisomagrej varpå Dobra började rycka läpp och fräsa åt mig – the Don. Jag trodde typ att morsan skulle köra den sedvanliga messtajlen och noncha läppfräsarn, men i stället så fick Dobra ett nackbett och blev förvisad ut till sin säng i hallen. Fatta – av morsan! Dobra försökte hela tiden slingra sig och smita men morsan blockade henne i över en halvtimme tills Dobra kapitulerade. Inser så här i efterhand att det kanske var lite pucko av mig att inte passa på att dra i mig köttfärsen under tiden, man hade ju värsta läget där. Men å andra sidan så har jag ingen större lust att knycka käket av morsan – man fick ju typ minnet uppfriskat ikväll. Glömmer aldrig när jag stal en varmkorv en gång medan jag fortfarande var svennenovis. Det tog flera dagar innan jag fick sätta en fot över kökströskeln igen. Snacka trauma. Tur man har listat ut allt och att man är född kulturell kameleont.   

Nä. Nu ska jag kolla om morsan har öppnat jordnötspåsen och hänga lite till Idolomröstningen. Vi får väl se om det blir nån mer kattfajt ikväll. Man är ju typ glad för varje kalori man slipper slösa bort för egen del.

Tja då rå.


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé