Ny fjälla från Portugal

Under julen har jag och Dobra typ fått klara oss själva. Morsan har släpat runt oss hela helgen mellan farsan som har influensa och romrom som är gammal. På julafton var hon på sitt kassa jobb – jag fattar inte vad som kan vara viktigare än att vara hemma och låta oss sköta juldisken…  Men hon var i alla fall förbi oss en sväng på julaftons eftermiddag och gav oss en skinkmacka och eldade lite i varma Vera så vi slapp frysa. Hrmm… man är ju inte direkt avis på polarna i Rumänien som ligger i snödrivor och fryser ihjäl. Ska jag va helt ärligt har jag faktiskt ingen lust alls att gå ut när det är kallare än minus fyra grader, det känns ungefär som om min gyllene stråle hinner frysa fast likt en stalagmit innan den träffar marken. Om man var riktigt kissnödig och skvätte på många ställen så skulle man kunna göra typ en spikmatta med urinistappar som stod rakt upp från marken. I så fall så skulle jag säga åt Daisy att gå på min spikmatta, extra hårt. Men så fet och tung som hon är så skulle hon säkert trampa dem genom tassen. Morsan tycker att jag ska tagga ner lite för Daisys morsa och farsa tycker säkert om henne fastän hon vill döda mig. Morsan säger att det är ungefär som att hon äls-ordet mig fastän jag bet Jorma i benet. Men jag tycker att det är skillnad. Daisy attackerade mig för att hon ville slita mig totalt i stycken, jag attackerade Jorma för att han var en pannkaksgubbe på cykel. Cyklar är farliga och har man en pannkaksgubbe på cykel så riskerar man ju att se sin största matinkomst rulla ifrån en. Det är ju helt kasst. Pannkaksgubbar ska va hemma och mata mig, inte sitta på idiotiska cyklar och lämna min gård. Så var det med det.

Idag är det minst tio grader kallt och morsan fick typ för sig att kompensera för sin frånvaro under julhelgen. Och då ska det inte kompenseras med extra julmat utan med långpromenad, tyyypist morsan. Jag har gjort allt jag kan hela helgen för att få vara ifred, typ låtsas att jag har mer ont än jag har efter Daisys attack. Legat still i soffan hos farsan och insisterat på att hans influensa ska läkas ut med hjälp av köttbullar, skinka och vila. Ja, ni fattar ju. Jag har till och med gått med på att busa inomhus med Dobra för att hon ska hålla sig lugn, så att ingen ska få för sig att vi har överskottsenergi och behöver ut och röra på oss. Men så till promenaden idag. Det var två andra hundar i rastparken och morsan fick för sig att vi skulle dit och lattja lite. Social träning kallar hon det visst för – jag tror att hon syftar på sig själv – jag och Dobra har nämligen inget behov av att socialisera oss med andra. Den ena var en gammal tanthund à la Babban med bopparna och den andra var en skitfrän brutta från Portugal. Först så demonstrerade jag vem som är kungen och sedan jagade vi skiten ur varandra. Det var så lattjo att jag glömde bort att spela invalid så nu har jag inget extra i matväg att plocka från morsans dåliga samvete längre. Skit också. Men ha ha, jag har skaffat mig en portugisisk gatugycke som bor i Kramfors, det är guld det. Utifall jag känner för att dra på semester någon gång så kan jag ju alltid slagga hos blondinen. Dobra är ju rätt så mörk och jag har inte bestämt än om jag föredrar mörka donnor framför blonda. När det gäller folk så gillar jag i alla fall helt klart blonda framför mörka. De blonda är liksom lite sega i kolan, är dågglavvers och har mycket mat – de är lätta att stjäla lördagsgodiset från kan man säga. Om de tar en på bar gärning med att knycka nåt så brukar de skratta och säga “nej”. Vilket fjanteri. När jag stal restaurangmat i Rumänien så brukade kyparna jaga efter mig med en påk och försöka spöa mig och skrika ut allsköns eländesord.

Di-Do-Di

Jag, the Don (Juan), och mina brudar. T v Diva och t h Dobra. Om vi ska bilda rockband nån gång så funderade jag på om vi skulle heta “Di-do-di” men morsan tyckte att det lät som fredagsunderhållning på kommunistkanalen.

Jag är för övrigt svebiken på Fru K som inte har kommit hit plåstrat om mig. Eftersom hon är ganska väluppfostrad så har hon i alla fall smsat och beklagat och sagt att jag ska få julklapp med förseningstillägg. Det är bäst det annars tänker jag lämna över inkasso till Daisy.

Getost är ju smarrigt förresten, jag har tröttnat på julskinka!


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé