Valuta och ipren

Jäss, jäss, jäss! Jag har ju länge jobbat för att mitt monetära system med GE (grisears, för er som är noviser)som officiell valuta ska införas. Igår när morsan och Maritn skulle göra upp en diil så hörde jag att morsan frågade vilken moneta Maritn accepterade: euro, dollar eller GE. Fatta att jag har lyckats få morsan att tänka i termer av GE utan att hon är medveten om det, där har jag med charm och smartness lyckats så ett växande frö. Det ska va Don Dino till sånt. Dialogen mellan morsan och Maritn fortsatte i alla fall, och Maritn svarade att allt utom GE var lugnt för GE luktar illa och tar mycket plats i plånboken. Maritn är typ rätt skraj för att skrämma bort brudarna och luktar hellre päckel-dynge-odörer som typ Raffe Lårrent och Kevve Klain än sådana underbara väldofter som GE. Hrm… mina monetas luktar himmelrike och jag lovar att en brud som inte fattar det är en brud som man inte vill ha en andra dejt med i alla fall. Ja, ja. Maritn är rätt så trög när det gäller nya grejer men vad kan man förvänta sig – av nån som har kulorna kvar och går på promenad och snackar om livet – annat än att de ska va tröga och fega. Hur som helst så är ju jag en möjligheternas mästare, en opportunist och en livsbejakare utöver det vanliga. Och eftersom jag alltid ser saker från den soliga sidan så resonerar jag typ så här: Maritn kommer ganska snart att acceptera GE därför att: (1) morsan gör det, (2) därför att brudarna flockas kring feta plånböcker och (3) därför att jag kan tänka mig att hänga med Maritn om han har GE i plånkan och det är ju vedertaget att jag med min uppenbarelse är en brudmagnet. Så det så! Och när Maritn väl tar GE så kommer det att spridas ganska snabbt på den globala marknaden eftersom han trixar en del bisniss med uvesa på ebäj.

Annars så har jag fått igenom mitt individavtal vad gäller 2009 års löneläge. Det känner man sig rätt nöjd med faktiskt. Morsan hade konstigt nog inga större invändningar. Ibland blir man rätt överraskad att hon kan vara så resonabel trots att hon ingått pakt med feministpatrasket.

Senaste dagarna har jag dessutom filat på typ världens bästa affärsidé också. Men jag tänker inte berätta förrän jag är helt klar med mina planer ifall någon tattaraktig bandit stjäl mina grejer. Kan ju kanske nämna lite kort bara att jag spånar i om jag ska börja konsulta som livscoach för fetton. Det här med coachning är ju en rätt lukrativ bransch these däjs. Och så vitt jag kan se så har typ alla i min omgivning ökat på späcklagret i färdriktningen under jul- och nyårshelgen. Dessutom har de mage att gnälla om det. Skyll er själva era ansvarslösa, karaktärslösa snåla gluffson säger jag! Gluffsona verkar liksom inte fatta att det finns de (läs jag) som verkligen kämpar för att få en skinkskiva, och kanske till och med i värsta fall bränner fler kalorier på att diska ur en långpanna med fastbränd Jansson än de tillför sin utmagrade lekamen.

Visste ni förresten att motsatsen till bortskämd är oförskämd? Det lärde jag mig av min kusin Bertram igår. Fast jag är helt säker på att han är både och utan paradox.

Baj baj, hej då, auf widerzén! Nej nu får det faan vara nog med iprengubbar.   

 

Iprengubben

Dino Fino ger dig en hjälpande hand!


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé