Smälla Marco Polio

Jag bryr mig inte nåt speciellt om fyrverkerier och sån där skit. Faktum är att det gärna kunde vara nyårsafton 365 dagar om året för min del eftersom man får ligga inne i stugvärmen och äta kött och gnaga på ben nästan hela dagen. Däremot finns det de som är skraja, eller rättare sagt har blivit jävligt skraja efter den här nyårsaftonen i alla fall.

Vi gick på vår långa promenad vid tretiden på nyårsaftons eftermiddag, det var hur lugnt som helst ute och allt var som vanligt. Så precis när vi nästan var hemma och skulle passera vår granne pizzerian Marco Polio så var det två fullvuxna trähattar som brände av ett fyrverkeripaket på fem meters avstånd från oss. Morsan blev helt galen eftersom hon fått ögonkontakt med lågintelligensen strax innan och trodde sig ha fått bekräftat att de inte skulle fjutta på eftersom de såg att vi kom. Hon gastade på idioterna samtidigt som Java höll på att få en hjärtattack och jag var tvungen att nypa till henne för att hon skulle lugna ner sig. Cobran sprattlade sig ur sitt Björkishalsband bakvägen och stack rakt ut i biltrafiken i ren panik. Vi sprang ner mot sjön för att locka bort Cobran från bilarna och hon kom tillbaka på en gång i alla fall och Kentauren han koppla om henne lagom tills trähattade lågintelligensen drog av nästa omgång fyrverkerier.

Snacka om att terrorbrudarna blev skraja alltså, tur att de har mig som kan styra upp saker och ting. Det som hindrar mig från att omsätta mina idéer i praktiken är präktiga morseli-mamsen...
Snacka om att terrorbrudarna blev skraja alltså, tur att de har mig som kan styra upp saker och ting. Det som hindrar mig från att omsätta mina idéer i praktiken är präktiga morseli-mamsen…

När vi kom hem hade morsan fortfarande maxpuls och övervägde om hon skulle åka och köpa en blandad fyrverkeripåse, gå in på Marco Polio och skjuta av den över deras middagsbord med nån snitsig replik typ ”I heard you guys prefere fireworks”. Jag fattar inte varför hon inte gjorde det!? Jag hade lätt varit på. Vi skulle ha bombat hela pizzerian med fyrverkerier och rök så att de varit tvungna att gå ut bakvägen, och i gränden skulle jag och Gula hundarnas armé ha legat i bakhåll och attackerat varenda jävel. När fienden varit eliminerad så skulle vi ha gått in i lokalen och haft gästabud i köttkylen! Typiskt svenskt att sitta hemma och gräma sig med en klump i magen stället… Själv tycker jag typ att om nån skjuter fyrverkerier på min flock så har de lagt ribban för kommunikationen och inbjuder till motsvarande aktion från min sida. Jag är inte den som går undan med svansen mellan benen – för Don Dino har nämligen ingen svans att gå undan med! Ha ha! På dom bara – kvick vedergällning är bästa medicinen, det har jag alltid sagt!

Medan de äter sin nyårssupé brakar morsan in med värsta krutpaketet, lokalen rökfylls och alla trähattar kommer ut och vilka står på gatan? Japp, Gula hundarnas armé redo för attack!!!
Medan de äter sin nyårssupé brakar morsan in med värsta krutpaketet, lokalen rökfylls och alla trähattar kommer ut och vilka står på gatan? Japp, Gula hundarnas armé redo för attack!!!

Sen låg Cobran under sängen hela kvällen och skakade och kissade inne. Vid elvatiden tog vi Kentaurens nya buss och åkte upp på Rutberget. Det var helt skottfritt, tretton grader kallt, pudersnö och lite månsken. Jag och brudarna sprang runt i skogen och ägnade den sista timmen av 2009 åt chase-and-swing-neck-wrestling. Det var hur kul som helst! Kaffehunden börjar ta sig måste jag säga.

Det här är uppe på Rutberget... man kände sig typ som i Transsylvanien. Jag undrar om vi inte kan bo här jämt?
Det här är uppe på Rutberget… man kände sig typ som i Transsylvanien. Jag undrar om vi inte kan bo här jämt?

Igår fick jag hänga med hem till faster för hennes dåggar Spöket och Tandtrollet (alias Svarta stinkbomben) hade firat nyår och haft en sleep-over at Bumlingsystrarnas’ och var inte hemma. Cobran och Java fick inte följa med för det var min tur att ha kvalitetstid. Vi glodde på hästarna, skällde på katten och det viktigaste av allt: åt pizza-volante som inte kom från Marco Polio!


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé