Jag – en mjukis

Det har varit en tuff arbetsvecka för mig. Efter dagar med oväder och regnrusk i kombination med tropisk hetta när solen tittat fram så har kantarellsäsongen nu inletts. Det innebär att längden på våra skogspromenader är helt oberäknelig eftersom den avgörande frågan är om vi har tillräckligt med kantisar för att fylla en stekpanna. Jag hajjar inte vitsen med svamp asså – de smakar inte bra förrän de försetts med en massa smör och legat i pannan ett bra tag och när de är tillräckligt stekta så är det bara tio procent kvar av den ursprungliga volymen. Och innan man kommit så långt att man kan äta så har man ju redan bränt en hel del energi på att först plocka dem och sedan en hel del tålamod på att rensa dem. Morsan är ungefär lika trevlig när hon rensar kantareller som jag är när jag smackar flugor. Det är bara att hålla sig undan. Tacka vet jag hallon – de kan man beta av på plats och svälja. Har man dessutom turen att trassla in sig rejält i ett fett hallonsnår så händer det att man får fler kalorier in än ut på en promenad också, inget krångel bara smaska – det är mer min grej.

 Java-Snava letar efter det som morsan letar efter men fattar inte att det är kantarellerna som är grejen så därför trampar hon för det mesta sönder morsans svampskatt. Java tror väl typ att vi plockar paddor eller sork eller nåt annat som är högprioriterat i hennes värld. Tyypist nybörjarsvensk asså!
Java-Snava letar efter det som morsan letar efter men fattar inte att det är kantarellerna som är grejen så därför trampar hon för det mesta sönder morsans svampskatt. Java tror väl typ att vi plockar paddor eller sork eller nåt annat som är högprioriterat i hennes värld. Tyypist nybörjarsvensk asså!

Idag fyller Romrom år så jag har skrivit en dikt till henne. Ganska fjantigt kanske vissa tycker men det är typ bara en strategi jag kör för att få Romrom att bjuda på leverpastejskalas när jag träffar henne nästa gång. Om nån ändå tycker att det är fjantigt så säger jag bara att det är manligt att våga visa sina mjuka sidor – det har Romrom sagt. En del undrar förresten om Romrom heter ”Romrom” för att hon gillar att dricka rom, men så är det inte – tror jag i alla fall. Romrom är nämligen simpelt baklängesspråk.

Till Romrom

Du tyckte jag var svanslös, enögd och en ful filur
när jag på Arlanda kom ut ur en vidrig, sunkig bur
Men som feminist du vill att karlar diskar
och jag alltid efter disken fiskar
Det tog inte många dagar förrän jag raserat din till mig skeptiska mur

Till Krondikesgatan kom sen din snubbe Kjell
Sorry, men jag tyckte han var misstänkt och speciell
Trodde han fick gå i kylen som han ville
”inte aktuellt” bet Kylskåpsvaktar-snille
Snubben mig förlät och han visa sig va snäll

Det bästa jag vet är att semestra hos er,
ni lagar mycket smasko-mat som bara smakar mer
Värmer gör jag då dina fötter,
när du i soffan knäcker korsordsnötter
Jag kräver att bli kliad och anstränger mig tills du ser

Med uppfordrande blick jag dig rakt i snudan glor,
sen vräker jag mig på rygg med min gräddmage INTE stor
I tidningen en kraftfull tass
Korsodet blir skrynkligt kass
Äntligen blir jag kliad och bästa platsen snor

Du behöver aldrig vara otrygg eller rädd
när du tillsammans med Don Dino blir sedd
beskydd från banditer
katter som smiter
sånt fixar jag för min Romrom o-ombedd

Vi har nu känt varann i drygt fyra år
Under tiden har jag gett dig några nya gråa hår
Men det är bra tur
att du fick en filur
då min främsta uppgift är att se till att mina brudar gott mår

Romroms bästa gullgubbe det är jag
Zorro finns på listan men är jämförelsevis svag
Du och jag, vi har en pakt
inte bara käket som ger dig makt
Min omtanke får ditt hjärta att slå ett extra slag

Grattis på födelsedagen Romrom önskar jag och mina andra brudar!
Grattis på födelsedagen Romrom önskar jag och mina andra brudar!

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé