En mager jul

I Kalland var det så kallt före jul att Dinomobilens kupéfläkt frös sönder och skar ihop dagen före julafton. Dinomobilen startade såklart fastän det var 33 grader kallt natten innan men den startade med ett kvittrande ljud liksom. Det lät som vi hade typ 52 kakaduor i grillen… sen blev det bara tvärtyst och efter tjugo minuter var det fortfarande minus 25 grader inne i kupén och det hängde istappar från innertaket. Som tur var så skulle morsans mesiga bästis Skalman köra från Oslo mot Dalarna i sin nya pojkväns lånade bil med sommardäck så han kunde stanna och plocka upp oss på skogen. Skalman och morsan har sammanlagt krockat tre gånger och kvaddat en bil – därför körde de i femtio hela vägen och den som trodde att den skulle slippa lyssna på kakaduor i en grill fick i stället lyssna på två megamuppar i framsätet som sjöng julsånger som kolibrina i Kalle-Ankas jul. Jaja, efter några timmar kom vi hem till Rom-Rom i alla fall. Med tinnitus.

Man undrar just hur min präsjös kärra ser ut när vi kommer tillbaka. Jag har lovat morsan att vår bilmekaniker ska få komma in på en kappusjino om han lyckas få fart på Dinomobilen igen. Annars är jag måttligt road av herrbesök på skogen.
Man undrar just hur min präsjös kärra ser ut när vi kommer tillbaka. Jag har lovat morsan att vår bilmekaniker ska få komma in på en kappusjino om han lyckas få fart på Dinomobilen igen. Annars är jag måttligt road av herrbesök på skogen.
Det är ingen slump att Skalman kallas för just Skalman. Han är alltid så långsam, måste äta på regelbundna tider annars tynar han bort säger han, måste sova sina timmar annars blir han genomskinlig etc. Vi stod vid fönstret och väntade...
Det är ingen slump att Skalman kallas för just Skalman. Han är alltid så långsam, måste äta på regelbundna tider annars tynar han bort säger han, måste sova sina timmar annars blir han genomskinlig etc. Vi stod vid fönstret och väntade…
...till sist när solen gick ner på andra sidan sjön så svängde Skalman upp på gården med kurrande mage och uppvärmda stämmband.
…till sist när solen gick ner på andra sidan sjön så svängde Skalman upp på gården med kurrande mage och uppvärmda stämmband.

Rom-Rom hade längtat efter mig. Hon hade rullat köttbullar hela dagen och jag fick flera stycken (notera att det var en engångsföreteelse). Hon försökte lura till sig en julpuss men det gick inte – den som lockbetar med en köttbulle i munnen riskerar att få en nafsning i läppen för jag har bara SÅÅÅ dålig avståndsbedömning som enögd. Det säger jag i alla fall. Hihi! Hon sa att jag var rund om magen och luktade gammal hundgubbe men att hon typ hrm… älskar mig ändå. Vet jag väl. Förresten har inte morsan fått nån julpuss heller. Jag är kung av mitt ord – pacta sunt servanda. Brudarna ska hållas kort.

I Borlänge har det inte varit lika kallt som i Kalland. Promenaderna är misstänkt långa tycker jag och min matematik går inte ihop. Jag är helt säker på att jag förbränner fler kalorier än jag får in. När min jultallrik serverades så trodde jag till exempel att det var ett skämt! Jag trodde att båda faten var till mig och ändå såg det väldigt lite ut.

Fatta hur hungro man är då. Jag spanade in Cobrans tallrik och var helt säker på att det här var en sorts aktivitetsövning som gick ut på att jag skulle lösa problemet med att äta på två assietter samtidigt.
Fatta hur hungro man är då. Jag spanade in Cobrans tallrik och var helt säker på att det här var en sorts aktivitetsövning som gick ut på att jag skulle lösa problemet med att äta på två assietter samtidigt.

På nyårsafton fick jag min beskärda del av älgen precis som jag hade räknat ut att jag skulle få utan uppdatering av snuskkalendern och Cobran höll sig framme vid spisen också trots pangande och blixtrande. Verkar som att Cobran tycker att blodig biff kan bota skotträdsla. Själv anser jag att blodig biff kan lösa vilket världsproblem som helst. Finns det egentligen nåt som är viktigare – än krubb asså? Dessvärre är älgkött ganska magert. Undrar hur man skulle se ut om man fick morsans ranson varje dag. Det är bara den tredje januari idag, jag har redan fått midja och tvingas gå i diskmaskinen för att få någon som helst bonus så att jag inte ska sticka mig på mina egna revben när jag rullar ihop mig under luftvärmepumpen.

Tur att Kjell-Speciell lämnar diskmaskinen öppen åt mig. Man vill ju faan inte se ut som en brud som dragit åt korsetten under den rumänska raggen liksom.
Tur att Kjell-Speciell lämnar diskmaskinen öppen åt mig. Man vill ju faan inte se ut som en brud som dragit åt korsetten under den rumänska raggen liksom.

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé