Snus-kriget

Rom-Rom är en snusande icke-snusare och morsan snusar öppet. Det är en av anledningarna till att jag tycker att slabbidaskare är så vidriga – men det var inte det jag skulle berätta. Nej, det var om den gamla snusfejden som har pågått under ett par år.

Eftersom Rom-Rom inte snusar så har hon alltid snusat mini-portion som inte syns. Ni fattar; det som inte syns det finns inte. Men sen i lönndom när ingen annan ser så har hon smugit som en hungrig mus och nallat stora portionssnusar ur morsans dosa. Utvecklingen på snusfejden blev att morsan surnade till på Rom-Rom och Rom-Rom började köpa samma sorts snus som morsan. Konsekvensen av att båda numer snusar samma sort är att det är väldigt lätt att blanda ihop snusdosorna. Båda två tycker alltså att just deras dosa alltid är tom och den ena skyller på den andra.

Då började morsan märka sin snusdosa med små meddelanden till Rom-Rom typ ”Musses dosa – sno en du loosa” (morsans släkt kallar henne för Musse). Ibland märker hon också Rom-Roms dosa för att förtydliga; ”E bula i trosa ä bara Rom-Roms dosa.” Hur som helst så har vi nu ett kallt snus-krig där jag indirekt har blivit inblandad. Rom-Rom gjorde den första upptrappningen när hon började skriva ”Hjärta-Polly” på sin dosa för att provocera. Morsan kontrar såklart med ”Dino & Cobran är bäst!”. Idag när jag och morsan och Cobran hade varit ute på långis och kom hem så hade vi fått ett nytt meddelande av Rom-Rom:

Exakt så här står det "Musses dosa sno e du loosa. Dino & Cobran är bäst!" Sen har Rom-Rom skrivit till "Nä hä, för dä ä Polly".
Exakt så här står det "Musses dosa sno e du loosa. Dino & Cobran är bäst!" Sen har Rom-Rom skrivit till "Nä hä, för dä ä Polly".

Fjantigt kanske ni tycker, “Kärring-Dino”, men det är på allvar för mig. Imorgon åker nämligen morsan till Rumänien för mysa och gosa med Ursu och för att hämta Maximus och två dåggar till. Maximus ska bo bara drygt en mil i från oss och morsan är så glad för hon får hälsa på honom när hon vill. Och hos vem tror ni jag ska bo när hon är borta och gullar med sina andra gullgubbar? Jo just det: hos min snusande feminist Rom-Rom som bara kräver mig på diskarbete och skriver “Hjärta-Polly”.

Pollydot är en komplott, mot enögda kungar vars magar alltid hungrar.
Pollydot är en komplott, mot enögda kungar vars magar alltid hungrar.

Vi har en del gemensamt jag och Maximus som morso gillar. Lite för mycket...
Vi har en del gemensamt jag och Maximus som morso gillar. Lite för mycket…

Vi får se om det blir nåt mer blogginlägg på ett tag eller om jag blir väldigt depraverad hrm… deprimerad menar jag, under helgen. Önskar att jag var i Värmland på min klurar-sten, att morsan inte hade träffat Ursu och Maximus och att hon hade prinskorv med sig till mig.

För bara ett halvår sedan var livet helt perfekt. Tror jag i alla fall.
För bara ett halvår sedan var livet helt perfekt. Tror jag i alla fall.

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé