Transsylvanska monsterkalven

Nu har den transsylvanska monsterkalven med vampyrtänderna anlänt. Jag undrar när han ska flytta. Imorgon hoppas jag, men helst idag, eller ännu hellre nu! På grund av Jokers inträde i Kallandslyan har morso nu också tilldelat oss nya öknamn – illojaliteten gentemot den egna flocken är ett faktum. Jag och Lilla Benet kallas numer “Bill & Bull” och till Cobrans redan digra aliassamling kan vi nu också lägga till epitetet “Snake eyes”. Allt är Jokers fel. Det är förjävligt. Det är förjävligt på riktigt. Kolla här bara:

Att sitta vid frukostbordet och tarva krubb har varit min arbetsuppgift i sex och ett halvt år – men tydligen var man inte oumbärlig. Det visade sig på mindre än ett dygn att en mule tydligen stod högre i kurs än en riktig dingosnuda, att två halva öron var bättre än ett och åtta tiondelars öra samt att en halv svans var snyggare än en sjättedels svans. När Joker står upp kan han dessutom lägga hela huvudet på bordskanten och sträcka ut sin kåsliknande tunga rakt ner i bregottförpackningen och bara skopa i sig. Det innebär att han förmodligen också kommer anses vara en bättre diskmaskin än jag är.
Jag och Lilla Benet är tajtare än nånsin just nu. Tillsammans väger vi nämligen lika mycket som Joker, vi har fler tänder, större och fler öron, ett helt öga mer och åtminstone tre ben mer än vad han har. Vi gulon från södra Rumänien måste hålla ihop när det kommer transsylvanska kalvar till Kalland.
Jag är helt säker på att kalven tänker på mig och Lilla Benet när han vässar gaddarna på den här brandgula fluffiga pumpaleksaken. Men vi kommer stå upp för oss själva bara vi får chansen, det är ett löfte.

Som kung kan man fråga sig hur den här ordningen kom sig. Jo, det började när Lilla Benet (snällast först) ensam rusade ut på gården mot Joker med rest ragg och hög svansföring. Joker vände bort mulen och backade ett steg men Lilla Benet tyckte inte att det var nog. Lilla Benet smattrade uppkäftigt åt honom att sticka härifrån annars skulle han hämta det tunga gula artilleriet. Till sist fick Joker vifta med vit flagg och lägga sig ner i det frostiga gräset och gäspa samtidigt som morsan bestämt sa åt Lilla Benet att gå iväg. Nästa ut att mota iväg Joker var Cobran. Hon fällde upp hela sin välstylade hyenakamm, drog sitt värsta drakgrin, ylade, frustade, krafsade och skällde så att hon nästan fick stämbandsinflammation. Joker som fortfarande låg kvar där Lilla Benet placerat honom bara fortsatte gäspa och vända bort mulen. Sen blev det äntligen min tur att möta vidundret. Jag sparade inte heller på krutet (det gör jag förresten aldrig) och det krävdes minst ett halvkilo industriköttbullar innan jag lät mig manipuleras till relativ tystnad och till sist sänka min gyllengula ryggman med inslag av gnistrande rubin.

Problemet just nu är att morso ser tillvaron genom en illusionernas rosa slöja. När hon tittar på Joker så ser hon en stor “lillebror” till mig med vita tubsockor på framfötterna. Men den gula sanningen är den att Joker är utsänd från de rumänska bergen för att infiltrera och söndra ett helt nätverk av gula hundar från södern. Bara en sån sak som att helt nonchalant vräka ut sig med röven åt mitt håll, i skydd av endast ett kompostgaller, och sedan börja fejksnarka högljutt är ett tecken på att Joker måste vara tränad infiltratör från mäktiga grupperingar.

Det är ungefär såhär morso upplever Joker samtidigt som hon med ett leende på läpparna säger “sov så gott lillebror, håll ut några dagar, de kommer inte kunna neka en sån finis som du att få vara med i flocken”…
När vi tittar på Joker ser vi en helt annan bild. Jag är bergis på att han har ett fett arvode för det här uppdraget eftersom han uppenbarligen har haft råd med tandblekning. Tandblekning är knappast en prioriterad utgift för den som kommer från södern och arbetar som simpel diskare även om man också är kung av Kalland.

Morso för fan – get a grip, se verkligheten som den är!

/D


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé