Soteld å parasitpippi

Förra lördagen vaknade vi mitt i natten av att det lät som om vi hade ett flygplan i sovrummet. Har man levt utanför ett rumänskt kärnkraftverk så är väl det typ inte hela världen – vem bryr sig liksom, det är väl bara att sova vidare så länge det är varmt å skönt inne. Morso däremot hoppade i overallen och började springa upp och ner i huset och känna på skorstensmuren, ut på gården å kolla om det var gnistor eller flammor på taket och sen in igen å upp på vinden. Faan, man blir ju helt stressad av nervösa kärringar alltså – jag sa åt henne att gå och lägga sig, det ska va lugn å ro på nätterna liksom. Fatta!

Sen resonerade morso att hon nog skulle ringa 112 utifall att det skulle ta sig i pipan, bättre att ta det säkra för det osäkra liksom – hur hon nu tänkte här. Själv tycker jag att det är betydligt mycket säkrare att ha en soteld i pipan än åtta brandmän i sovrummet. Men jag har tydligen “rumänskt omdöme” hävdar de som anser sig ha företräde att bestämma i såna här situationer. Efter en kvart var jag och Joker-Tråker inlåsta i ateljén, det stod två brandbilar på gården och åtta saftiga mansrövar bredvid morsans säng. Ååh! Jag har aldrig känt mig så snuvad i hela mitt liv. Det här kunde ha blivit mitt livs peak i karriären vid elva års ålder, om jag bara hade fått chansen att nypa de väl vadderade asen i röven så hade jag kunnat gå i pansjon sen och lämnat över Gula hundarnas armé till den yngre generationen…

Jag blir så fett kränkt när morso inte låter mig vara delaktig i beslutsfattandet. Typ värre än värsta Ceaucescuregimen liksom. Vitsen med Sverige ska väl typ va att dåggsen lever som fullvärdiga familjemedlemmar i ett demokratiskt styrelseskick!
Jag blir så fett kränkt när morso inte låter mig vara delaktig i beslutsfattandet. Typ värre än värsta Ceaucescuregimen liksom. Vitsen med Sverige ska väl typ va att dåggsen lever som fullvärdiga familjemedlemmar i ett demokratiskt styrelseskick!

Mullret gick i alla fall över av sig självt efter en stund och värmekamerorna visade att det inte var speciellt varmt i skorstenen. Brandmännen hade alltså kommit hit helt i onödan. Det var ju det jag sa hela tiden. Nästa gång hoppas jag att morsan litar på att jag säger till när det är fara på taket och inte hetsar upp sig över petitesser. Jag förväntar mig också att Skäggräkan svarar i telefon nästa gång och inte ligger döv och trynar på andra sidan sjön så han kan förklara för morsan att “om Dino inte varnar så är det ingen fara – Dino är den bästa brandvarnaren du kan ha”. Den enda som var glad över att ha åtta brandmän i sovrummet på falskt alarm var den erkända mansslukerskan Cobran som studsade upp och ner med propellersvans och pussade varenda en i ansiktet vare sig de gillade det eller inte. Tråker var fullt nöjd och nästan tacksam över att få gömma sig bakom mig i ateljén.

Förmiddagen därpå fick jag visa på mina utomordentliga skills igen – den här gången blev jag bönhörd. Morso hade under ett upprepat antal dagar matat en slö duva med sockerlösning och ost som gömt sig i den frusna tomatodlingen. När duvan var borta en dag så trodde hon att den hade repat sig och flugit sin kos. Men icke sa nicke, när världens bästa Gula ostsökare snokade runt i planteringen efter extra smaskovolantes så kunde han också apportera en halvdöd duva som gått och gömt sig inför den sista färden. Skäggräkan fick göra en akututryckning och skjuta den (jag frågade morso om vi inte skulle ringa brandmännen igen så jag fick ta revansch men det var visst inte aktuellt idag). Det visade sig att den var parasitangripen, sårig och saknade fjädrar under vingarna.

Ibland är livet i Kalland fan inte så mycket bättre än livet i Cernavoda, kanske lite bättre men det är ändå marginellt. Speciellt när det är minus 25 grader ute och Il Diavolo Rosso skickar fashionistatips med mina förfrysningsskador i åtanke.

Hallå liksom! Vilket anständigt Gulo skulle visa sig såhär offentligt?
Hallå liksom! Vilket anständigt Gulo skulle visa sig såhär offentligt?
Nej, om jag får välja mellan att tryna med Skäggoräko på kökssoffan eller spöka ut mig likt en förväxt hamster utan integritet så föredrar jag det första. När det är kallt ute vill säga.
Nej, om jag får välja mellan att tryna med Skäggoräko på kökssoffan eller spöka ut mig likt en förväxt hamster utan integritet så föredrar jag det första. När det är kallt ute vill säga.
Finns inget som är så skönt som att ha full koll på köksaktiviteterna i värmen från en vedspis.
Finns inget som är så skönt som att ha full koll på köksaktiviteterna i värmen från en vedspis.

Utöver de draman som utspelat sig så väntar jag och Cobran mest på att Joker ska bli vuxen. Det börjar bli drygt att ha ett småglin rännandes här som vill ha ständig uppmärksamhet och närhet. I takt med att vi har deklarerat våra fysiska gränser så har morso fått mer och mer att göra i frågan kring Tråkers uppfostran. Det är inte mer än rätt – det är ju hon som släpat hit honom.

Hämta pinnen är en av Jokers nya favoritsysselsättningar. Snacka om att bränna kalorier i onödan.
Hämta pinnen är en av Jokers nya favoritsysselsättningar. Snacka om att bränna kalorier i onödan.
Sladda och samtidigt försöka fånga snön som sprutar upp är en annan... suck!
Sladda och samtidigt försöka fånga snön som sprutar upp är en annan… suck!
Hänga som en fotboja runt morsans fötter är också sånt som roar kalven.
Hänga som en fotboja runt morsans fötter är också sånt som roar kalven.
Joker-Tråker-Kalven verkar inspirera Cobran till att plocka fram sitt inre drygskåp också men det har hon inte mycket för. Jag bjuder till när jag har lust bara och då talar jag om det själv.
Joker-Tråker-Kalven verkar inspirera Cobran till att plocka fram sitt inre drygskåp också men det har hon inte mycket för. Jag bjuder till när jag har lust bara och då talar jag om det själv.
När Joker står på bakbenen är han typ högre än morso. Det innebär att han titt som tätt kan sno hennes mössa. Tur man inte tar några fashionistatips, då skulle man va ett lätt offer.
När Joker står på bakbenen är han typ högre än morso. Det innebär att han titt som tätt kan sno hennes mössa. Tur man inte tar några fashionistatips, då skulle man va ett lätt offer.
Det här är lagom säkerhetsavstånd till lokomotivet anser jag.
Det här är lagom säkerhetsavstånd till lokomotivet anser jag.
Cobran blir lite irriterad på att hon aldrig hinner med sitt jobb på promenaderna när Joker är med så några gånger i veckan får jag vara barnvakt medans Cobran och morso drar ut och spårar.
Cobran blir lite irriterad på att hon aldrig hinner med sitt jobb på promenaderna när Joker är med så några gånger i veckan får jag vara barnvakt medans Cobran och morso drar ut och spårar.
Cobran är allt en riktig puma med hjärncellerna på rätta stället och välsmorda synapser. Synd bara att hon älskar brandmän.
Cobran är allt en riktig puma med hjärncellerna på rätta stället och välsmorda synapser. Synd bara att hon älskar brandmän.

Nu är det väl dags igen för att ta tempen runt stugknuten och bättra på den gula färgen i snön.

/Don Dino


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé