Nytt fritte till mig!

Min dator brann upp för ett par veckor sedan. Morso har skickat den på reklamation. Hon hävdar att livslängden på en bärbar PC hos gula hundarna är ca 8 månader – problemet är att kylsystemen brakar ihop därför att datorerna blir fulla med hundhår under en relativt kort tid. Nu får jag använda min gamla dator som bara kan vara påslagen ca 20 minuter åt gången så att inte också den ska poffa och lukta krematorium. Fläkten låter som ett tröskverk och när morso dammsuger i hålen under datorn så sticker det ut gyllene gnistrande dingohårtussar. Om det anses vara ett allvarligt problem att vi konsumerar bärbara datorer så får hon väl köpa en pekplatta åt mig tycker jag, pekplattor är dessutom lättare att manövrera med tassarna.

Jag ska börja med att dela en bild på mig och glosögda Smaj-Lis som jag glömde bort att ladda upp senast. Det var tydligen uppfriskande för Smaj-Lis att vara på uppfostringsanstalt här några dagar i början av maj för nu har han börjat ta ut ett hälsosamt avstånd till sin curlingmorsa plus att han lärt sig motivera henne att ha med smaskingar på promenaderna. Grattis Smaj-Lis! Våra svenska bed-and-breakfasts måste tränas till lydnad – ibland krävs det några dagar med en gammal luttrad dingo för att rumänska fjanthundar ska fatta vad svennelivet går ut på. Jag å Smaj-Lis

Sen har naturligtvis fula mossiga stridspaddan Uschu varit här och hängt igen. Igen liksom!!! Hellre Smaj-Lis twenty-får-seven än den räliga bastarden. Men man får vara tacksam över att man inte har en slabbidasksugen Gorilla till farsa i alla fall. Asså slabbidaskare är äckliga och att bli tvångs-slabbidaskad av en Gorilla är typ super-mega-vidrigt-värst. Hrm… kollo Uschus min liksom, jag är inte avis.

Stridspaddan Uschu
Titta hur han ligger och vräker sig på gräsmattan medan morso och Gorillan äter smörgåstårta.

Slabbidaskare
Men det här är baksidan av myntet. Priset för räkor och majjo är en besudlad snuda.

Under maj månad har jag coachat morso till att bygga ett alldeles eget fritte till mig. Jag behöver inte dela med nån längre, inte ens med Cobran. 25 kvm alldeles egen utomhuslägis med klövar, stor koja med mjuk madrass som har plåttak samt utsikt över byvägen och gårdsplanen så jag kan skälla på allt som verkar skumt eller är irriterande. Jag fick välja inredningsdetaljerna själv men morso tyckte det blev lite för mycket benbitar och skallar så hon kompenserade genom att pimpa med diverse blomsterarrangemang. Suck asså, det kommer se ut som värsta servicehuset när petuniorna och lobelian växer till sig. Nu väntar jag bara på att den svenska dörren ska komma så jag slipper den där provisoriska rumänska dörrlösningen som jag har nu. Ståltråd, rivningsvirke och nylonrep får mig nämligen att tänka på rumänska shelters.

Nya fritte
Jag har fortfarande Cobran och Joker vägg-i-vägg så jag kan hålla mitt öga på dem. Cobran fattar att hon är kung nu på gamla fritte men Joker är fortfarande lydig för han har inte greppat än att jag inte kan nypa honom genom stängslet.

Käke och rosor
Jag minns hur smaskig den där käken var men hallå liksom, vem har ställt dit rosen typ?

Hängare
När jag kontaktade Lancome angående mitt modellförslag för nya höst-make-up-looken så fick jag nobben. Kom på att det vackra ansiktet inte bara var ett vackert ansikte utan också världens bästa flexikoppelhängare.

Lugn och ro
Tänk att man får ha klövarna för sig själv nu och njuta i lugn och ro när man känner sig sugen. Det är inte längre den där pressen att jag måste skynda mig innan nån annan gör anspråk på grejerna.

Joker-Tråker
Jag kan inte nog uttrycka min glädje över att slippa dela fritte med Joker-Tråker.

Joker
När Joker har den här minen så måste man vara på alerten, ställa sig mitt framför med bredsidan åt honom och rycka i överläppen. Gör man inte det så finns det risk för att man får en 40 kilos kalv på halsen som vill leka. Ha! Inte mitt problem längre!

Styggo-Snyggo
Cobran är minst lika nöjd som jag. Man kan säga att hon har tagit över min roll på gamla fritte. Hon ligger på min kungpall och ser sur ut och morrar om Joker försöker kravla sig upp på ett osmidigt sätt eller luktar på någon av klövarna. Jag unnar nästan Cobran att få vara kung/drottning efter schysst och lojalt komanjonskap med mig i snart fem år. Hon blir trots allt 8 år i år och klassificeras då som pansjo.

Så till sist en hälsning till min bästis Lilla Benet:

Jag hörde att du fått extra jobb som vakthund på ett gruppboende och att de inte är nöjda med din arbetsinsats. Du får inte sova på jobbet begriper du väl! Det kan ju komma någon och bråka med din morso eller försöka sno något som är ditt. Jag vet att du är gul innerst inne, reser ragg och skäller på tanter som bär på skrymmande saker och både klarar av att jucka på Uschu och nypa Joker över nosen när du måste, glöm inte bort att alla dessa kvaliteter fortfarande finns inom dig. Jag har aldrig haft en lärjunge som lärt sig ta lyra på ett bakben så snabbt som du gjorde och visat sådant prov på mod och lojalitet med de dina. Plocka fram ditt inre gulo under nattjänsten så ska du se att det blir en tillsvidareanställning snart. Så fort du är fast så kan du börja tagga ner och hänga i personalrummet och snaska matlådor mellan patrullerna – men du måste visa först vad du går för och göra dig oumbärlig.

Inte min tekopp
Lilla Benet, jag saknar din nätta gula rumpa bakom min och den gula supporten i alla lägen. Jokers stjärt är så stor och benig och så fort han får syn på något som rör sig blir han rädd och backar.

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé