Gul hund, gult hus

Just nu provbor vi några dagar i Skäggräkans stora gula hus. Cobran och Joker bodde här ett par veckor i våras när morso var i Rumänien men för mig är det helt nytt. Jag har ju varit här på studiebesök förstås, vaktat kattluckan och smakat på Sixten-Blixtens tomma byxbak. Men att sova och äta här också – det är helmysko. Kung är jag ju alltid och bättre kan en gul kung inte bo än i en gul prästgård men det är helt klart lite för många rum och lite får många individer att hålla ordning på dygnet runt som jag inte FÅR hålla ordning på. Seriöst asså, med en skäggräka, en morso, två kids, jag, Cobran, Joker plus den stygga Änglo Lupus och två räliga stink-katter som tjuvar mat på köksbänken så är det som att bo i en enda stor labyrint med slussystem och frestelser överallt. Bakom varje dörr eller kompostgaller kan man räkna med att det finns något som triggar mitt dynamiska temperament för att inte tala om hur sugen jag är på att forcera dörren till köket, knipa en katt och trampa på kylskåpspedalen. Jajjämänsan, kylskåpspedalsöppnaren knäckte jag på mindre än tjugo minuter – bara att stampa till, dörren glider upp och vips kan jag kalasa på allt under 1 meters höjd. Det jag gillar bäst med gula huset är att kidsen spiller mackor och salta pinnar till mig i generösa mängder, sen är det bra att det är nära till morsos jobb så jag kan ta en glidare bland gravstenarna ett par gånger om dagen och titta till henne. En annan grej som är najs på den här sidan sjön är också att alla som besöker kyrkan låter sina dåggar urinera i kyrkbacken. Kyrkbacken är nämligen min morgonrunda så varje svennedågg som snusar på mina dyrbara gyllene droppar under dagen kommer oundvikligen att lämna Kalland som en klokare och lite mer ödmjuk svennedågg.

En gul hund bör ha ett gult högkvarter. Det är förstås skönare att vara hemma i arbetarlängan på rätt sida sjön men den kommuniströda färgen kunde man kanske fimpa på sikt?
En gul hund bör ha ett gult högkvarter. Det är förstås skönare att vara hemma i arbetarlängan på rätt sida sjön men den kommuniströda färgen kunde man kanske fimpa på sikt?
Kaxiga svennedåggs i kyrkbacken - tillåt mig småle. När era hussar och mattar tar med er på semester i husbilen och låter er kissa vid Rämmens kyrka ska ni bara veta att jag regerar ända från mitt bed and breakfast och upp till asfaltsvägen.
Kaxiga svennedåggs i kyrkbacken – tillåt mig småle. När era hussar och mattar tar med er på semester i husbilen och låter er kissa vid Rämmens kyrka ska ni bara veta att jag regerar ända från mitt bed and breakfast och upp till asfaltsvägen.
Förra sommaren var det en massa stora fula kackpippisar från Kanada på morsans jobb, det fanns mer för mig att göra då plus att Lilla Benet var med och assisterade och skapade extra action. Nu är det lugnt som i graven.
Förra sommaren var det en massa stora fula kackpippisar från Kanada på morsans jobb, det fanns mer för mig att göra då plus att Lilla Benet var med och assisterade och skapade extra action. Nu är det lugnt som i graven.
Maj näjm is Dino, Don Dino.
Maj näjm is Dino, Don Dino.

Vi har haft besök varenda helg hela sommaren. Är det inte moster Kulan med sina helschyssta ungar så är det Rommis, Kjell Speciell och Polly-Bolly. Ungar är generellt så sjukt bra, de visar fett med respekt när morso berättar om mitt tidigare liv i Rumänien och bjuckar frikostigt på allt möjligt. Och bjuckar de inte kan man ju alltid förse sig själv om de är i rätt höjd. På tal om rätt höjd, den underbara bärsäsongen är ju här också. Fibrer och antioxidanter är som bekant inte någon superfavvo men det är ju bättre än ingenting mot kroniska hungersmärtor. Blåbärsbonus tackar jag inte nej till trots att det är förbud mot att plocka direkt ur hinken. Helt klart odemokratiskt att morso använder bärplockare medans jag får rafsa med tänderna.

Brollo är en av mina bästa ungar. På midsommardagen bjöd han mig på kallrökt lax men den slank ner så fort så det har jag redan glömt. Typ.
Brollo är en av mina bästa ungar. På midsommardagen bjöd han mig på kallrökt lax men den slank ner så fort så det har jag redan glömt. Typ.
När Polly-Bolly var här så fick hon sig en rejäl cardio-match av Joker, hennes tunga hängde som en begagnad våtservett ända ner till armbågarna på henne. Hoppas att det dröjer innan hon hittar hit igen.
När Polly-Bolly var här så fick hon sig en rejäl cardio-match av Joker, hennes tunga hängde som en begagnad våtservett ända ner till armbågarna på henne. Hoppas att det dröjer innan hon hittar hit igen.
Hemma i arbetarlängan är det ordning på Joker. Ibland låter jag honom kliva över tröskeln till mitt sovrum men för det mesta fruktar han den gula knorrningen och Cobrans drakande så han håller sig mest på kökssoffan eller i närheten av morso.
Hemma i arbetarlängan är det ordning på Joker. Ibland låter jag honom kliva över tröskeln till mitt sovrum men för det mesta fruktar han den gula knorrningen och Cobrans drakande så han håller sig mest på kökssoffan eller i närheten av morso.
Ni kanske tycker att jag är hård mot Joker men han har faktiskt sina poänger också. Precis som jag så är han hygienisk, skrämmer folk med sitt dova skall och sin rejäla kroppshydda plus att han gillar att känna vinden mot snudan när han åker båt. Joker är lojal och trogen morso också. Han är den som ska läras upp och hålla ställningarna efter mig sen om en massa år. Varken Cobran eller Änglo-Lupus har såna förutsättningar. De jagar ju fatt i allt som rör sig, sitter i knä på folk och rullar sig i skit - fy fan va äckligt.
Ni kanske tycker att jag är hård mot Joker men han har faktiskt sina poänger också. Precis som jag så är han hygienisk, skrämmer folk med sitt dova skall och sin rejäla kroppshydda plus att han gillar att känna vinden mot snudan när han åker båt. Joker är lojal och trogen morso också. Han är den som ska läras upp och hålla ställningarna efter mig sen om en massa år. Varken Cobran eller Änglo-Lupus har såna förutsättningar. De jagar ju fatt i allt som rör sig, sitter i knä på folk och rullar sig i skit – fy fan va äckligt.
Med Jokers energinivå och storlek kan han mangla vad som helst, här manglar han Änglo-Lupus. Tänk när han börjar anamma mitt synsätt och mina värderingar när han blir gammal och vis, inget kommer kunna stoppa honom. Han kommer vara nästan lika oumbärlig som jag är.
Med Jokers energinivå och storlek kan han mangla vad som helst, här manglar han Änglo-Lupus. Tänk när han börjar anamma mitt synsätt och mina värderingar när han blir gammal och vis, inget kommer kunna stoppa honom. Han kommer vara nästan lika oumbärlig som jag är.

Rumänsk bärplockare (Rommis tryck på play):

Jag fortsätter ha sommarlov nu. Jag behöver ladda batterierna inför helgens möte med mossiga Uschu, Gorillan och snåla Pinnen. Hej då!

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé