Fläng, fika, hål

Det är ett jävla flängande fram och tillbaka mellan city och Kalland. Man får några dagars ledighet på en solfläck i Kalland så att man ska orka chefa en rond till i stan ungefär. Det är inte bara vi som flänger, det är ett jävla flängande med andra dåggar också. Under påskhelgen till exempel så skulle vi rådda runt mina tre fula svennekusiner eftersom deras ägare (japp, mina svennekussar har “ägare” och inte bed and breakfast) var bortresta. Svennekussarna är ungefär lika sammansvetsade som vi så morso och Rom-Rom körde lite småskalig integration på individnivå i hopp om kulturell förståelse mellan våra läger som annars närmast kan liknas vid “rumänska rasister möter sverigedemokrater i krigszon”. Ärligt talat så är Cobran den enda som fixar allt och alla. Det gör hon med bravur, Cobran är ett socialt geni när jag inte är i närheten. Det tog inte längre än några minuter så hade hon full koll på svennarna och det gamla gråbenet Zorry bjöd med henne på älgjakt i Jämtland i höst med egen friarstuga.

Zorry är föga imponerad av andra dåggar men för Cobran kan han göra allt. Han avgudar henne och skulle lätt byta ut sina hängörade brudar mot Styggo-Snyggo.
Zorry är föga imponerad av andra dåggar men för Cobran kan han göra allt. Han avgudar henne och skulle lätt byta ut sina hängörade brudar mot Styggo-Snyggo.

När vi inte utsätts för svenneprövningar så är det rivaliserande rumänska prövningar. Bollys närvaro är mer eller mindre konstant när vi är i stan och alldeles för ofta får vi besök av den gamla mossiga stridspaddan Uschu med flickvän. Ikväll ska vi ha vårfest i Kalland, och Uschu med bihang har naturligtvis redan bokat mat, bord och säng. Uschus blondin är förresten muppigare än jag anade. Han orkar ju inte jollra och dadda med henne hela tiden och så fort han vänder ryggen till så blir hon fegis och måste söka pappa Gorillans uppmärksamhet: “pappa pappa, vart ska du”, “pappa pappa, pussa mig”, “pappa pappa, jag vill inte leka med kalven jag vill bara vara med dig hela tiden”.

Vem som helst fattar ju att Uschu föredrar lammstek på grillen framför en efterhängsen brud.
Vem som helst fattar ju att Uschu föredrar lammstek på grillen framför en efterhängsen brud.
Uschus flickvän och Joker kommer från Transsylvanien båda två så man skulle kunna tro att de har en del gemensamt, men icke. Trots att Joker vill lattja och bjuder till å det grövsta så surar Blondie och kör sitt "pappa-pappa" tugg.
Uschus flickvän och Joker kommer från Transsylvanien båda två så man skulle kunna tro att de har en del gemensamt, men icke. Trots att Joker vill lattja och bjuder till å det grövsta så surar Blondie och kör sitt “pappa-pappa” tugg.
Pappa-pappa-pappa-pussa-pussa-pussa. Hrm... skaffa dig ett liv bruden! Svenneland har hur mycket som helst att erbjuda en rumänsk överlevare.
Pappa-pappa-pappa-pussa-pussa-pussa. Hrm… skaffa dig ett liv bruden! Svenneland har hur mycket som helst att erbjuda en rumänsk överlevare.
Uschu spelar på samma strängar som jag. Med integritet, charm och ett balanserat användande av hörntänderna kan man styra folk vart man vill. Det är därför vi accepterar varandra endast under vissa miljöbetingade omständigheter.
Uschu spelar på samma strängar som jag. Med integritet, charm och ett balanserat användande av hörntänderna kan man styra folk vart man vill. Det är därför vi accepterar varandra endast under vissa miljöbetingade omständigheter.

Hela tiden ska man utvecklas och prövas. Jag tror inte att jag kan bli mycket mer storsint än jag är faktiskt. Jag tröstar mig med att det är täta fikapauser. Man kan inte fika för ofta eller för mycket.

Snart är det snutt. Jag skulle vilja ha två snuttar men det insisteras konsekvent på att Joker ska ha en snutt också.
Snart är det snutt. Jag skulle vilja ha två snuttar men det insisteras konsekvent på att Joker ska ha en snutt också.
När vi hälsar på hos Brittis väntar vi på den obligatoriska skinkmackan före fikat.
När vi hälsar på hos Brittis väntar vi på den obligatoriska skinkmackan före fikat.
När skinkmackan är glufsad väntar jag på gofikat.
När skinkmackan är glufsad väntar jag på gofikat.
Vad Joker väntar på när vi är hemma hos Brittis är det ingen som vet.
Vad Joker väntar på när vi är hemma hos Brittis är det ingen som vet.
Cobran brukar inta en soffsäng och vänta på katterna som aldrig kommer.
Cobran brukar inta en soffsäng och vänta på katterna som aldrig kommer.

Jag har gjort nåt i april som jag ångrar. Jag råkade bita hål på Cobran i stundens hetta. Vi har bott ihop i sex år snart och jag har aldrig tillfogat henne en skråma, hon har inte en skråma sedan tidigare heller för den delen. Så här gick det till. Vi låg och gassade på fritte hemma hos Rom-Rom i varsin solfläck när en lös svennehund gick förbi på två meters avstånd. Både jag och Cobran tände på alla cylindrar för att få svennen att vända på tassen och rätt som det var så blev det bara överslag när jag fick Cobrans hetsiga gapande i örat, så jag nöp till henne på stubinen över ryggslutet. Hon gjorde en 180 graders vändning så att mossan rök i luften och vrålade till mig “vad gör du din sura gubbjävel ge fan i att bita mig”, vilket jag genast också gjorde. Vi lade oss skamsna i varsitt hörn och konstaterade att den passerande svennen vann den här fajten – utan att fajtas! Så var det med det, en olycka i arbetet.

Jag hyser en viss respekt för Cobran som ninjafeminist och det är kanske på sin plats att jag får en reprimand då och då. Vi kompletterar varandra.
Jag hyser en viss respekt för Cobran som ninjafeminist och det är kanske på sin plats att jag får en reprimand då och då. Vi kompletterar varandra.

Med risk för att det här blir världens segaste blogginlägg (jag menar hur kul är Joker liksom) så lovade jag morso att visa bilder på Jokers city-träning:

Joker tror att allt som rör sig är asfarligt. Han har successivt närmat sig utkanten av centrum utan att lägga sig platt.
Joker tror att allt som rör sig är asfarligt. Han har successivt närmat sig utkanten av centrum utan att lägga sig platt.
Här verkar morso leka nån slags "Abbey road" men i Jokers värld handlar det om att inte få panik över den där tickande stolpen som han helst vill ha 20 meters säkerhetsavstånd till.
Här verkar morso leka nån slags “Abbey road” men i Jokers värld handlar det om att inte få panik över den där tickande stolpen som han helst vill ha 20 meters säkerhetsavstånd till.
Till cityträningen får vi också räkna Jokers tafatta försök att slabbidaska Rom-Rom i ansiktet. För fyra månader sedan gömde han sig för Rom-Rom.
Till cityträningen får vi också räkna Jokers tafatta försök att slabbidaska Rom-Rom i ansiktet. För fyra månader sedan gömde han sig för Rom-Rom.

Jag kontrar med:

Det är sån tur att jag finns. Jag har aldrig behövt social träning. Jag har alltid tagit hand om morso om hon behöver gå nånstans i stan i skymningen.
Det är sån tur att jag finns. Jag har aldrig behövt social träning. Jag har alltid tagit hand om morso om hon behöver gå nånstans i stan i skymningen.

Nu ska jag leta på solen nere vid sjön och invänta vårt sista april besök.

Morsning änd goddbaj!

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé