Dinomobil versus Jokermobil

För ganska exakt åtta år sedan kom jag till Svenneland. Samma sommar köpte morso Dinomobilen till mig så att jag skulle ha ett alldeles eget baksäte i plysch som jag kunde tilläggsisolera med min gräddiga underull – ett baksäte som aldrig skulle behöva dammsugas eller rollas med klisterpapper. En egen kupé till mig, en svennebil à la Romanian style. När jag hade bott in mig i min egen plyschklädda koja, och greppat att det var just bara min, så ville jag aldrig lämna den. På den tiden visste jag liksom inte om någon annan ful dågg skulle flytta in i kojan om jag lämnade den obevakad nån timme. Så var det nämligen i Rumänien, hade man grävt en skön jordkula som svalkade i sommarvärmen så kunde man inte lämna den många minuter innan någon raggig stridspadda tog den i besittning.

Dinomobilen är typ som en rumänsk Dacia fast med svensk prestanda.
Dinomobilen är typ som en rumänsk Dacia fast med svensk prestanda.

Ett par år senare flyttade Cobran till Svenneland. Då blev det lite väl trångt i mitt baksäte för hon gillar att trampa runt och kommentera sånt hon ser genom fönstret. Eftersom Cobran är gangsterfeminist så får hon oftast som hon vill för det finns ingen som ids tala henne till rätta. För att få lugn och ro och kunna chilla ifred så lät jag henne ta hela baksätet. Själv flyttade jag fram till morso.

Jag gillar inte när det blir alltför crowded i kupén. När jag sitter fram kan jag slänga upp en tass på morso så hon fattar att hon ska klia mig, fett najs.
Jag gillar inte när det blir alltför crowded i kupén. När jag sitter fram kan jag slänga upp en tass på morso så hon fattar att hon ska klia mig, fett najs.

Sen kom Jåker-Tråker alias Transsylvanska Kalven, Ponnyn, Stora Lillebror – jo näjm it – men allt som har med honom att göra är ju så jävla over-sized!

Joker upptar halva dubbelsängen med sin kroppshydda.
Joker upptar halva dubbelsängen med sin kroppshydda.
Jokers tunga är så stor att den lätt kan knytas runt halsen på nån ful gubbe och användas som slips.
Jokers tunga är så stor att den lätt kan knytas runt halsen på nån ful gubbe och användas som slips.
När han badar blir det typ svallvågor och översvämning i Kallandssjön.
När han badar blir det typ svallvågor och översvämning i Kallandssjön.
På mitt fritte blev det så trångt så morso fick bygga ett eget fritte till mig.
På mitt fritte blev det så trångt så morso fick bygga ett eget fritte till mig.
När Joker dricker vatten finns det risk att sjön sinar.
När Joker dricker vatten finns det risk att sjön sinar.

Ja, ni fattar ju vad som händer när Joker kliver in i Dinomobilen. Jag ELLER Cobran får sitta fram och en av oss måste stanna hemma. Morso har därför sålt Dinomobilen och skaffat nåt nytt stort omysigt åk som inte alls är jag.

Hallå hallå, var är mitt tilläggsisolerade plyschsäte?
Hallå hallå, var är mitt tilläggsisolerade plyschsäte?

Nu snackas det om huruvida det här åket är Dinomobilen 2 eller en Jokermobil. Som personligheter är ju jag typ en dynamisk himmelsblå saab med plysch invändigt och Joker är typ en seg oxblodsfärgad volvo med halvskinnklädsel på insidan. Men det känns ändå inte riktigt bra, jag känner mig degraderad. Det ska liksom vara jag och brudarna i ett svenneåk romanian style på väg mot nya äventyr. Jag hade hellre sett att vi kunde skaffa ett släp till Joker så vi kunde dra honom efter Dinomobilen…

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé