Baggar av olika slag

Min anpassningsförmåga och sociala kompetens är hur hög som helst, jag fortsätter att impa på morso undan för undan. Oavsett vart i världen jag befinner mig så är prioriteringarna de samma: “min mat, mitt revir, min flock”. Men förutsättningarna kan vara lite olika beroende på om man lever utanför ett rumänskt kärnkraftverk, på ett dåggs shelter i Milano, i en lägenhet i Malmö, i ett villaområde i Borlänge eller i en koja i Kalland. Grejen är den att jag fixar allt – man lär sig rätt snabbt hur floran, faunan och systemen funkar å sen är det bara att köra hårt. I början av den här sommaren invaderades till exempel villaområdena av en sorts signalresistent jätteskalbagge. Jag hade aldrig sett något dylikt och försökte på alla sätt jag kunde att påverka deras rörelseriktning. Jag menar det mesta som rör sig kan jag ju påverka lätt, skäller jag på en katt så klättrar den upp i ett träd, jagar jag efter en cyklist så cyklar den snabbare eller ner i diket, om jag piper vid fikabordet så brukar någon gå efter smaskingar. Men på de här jävla tuggande zombiebaggarna funkade ju ingenting, inte ens ragg, fradga och vansinnesvrål. Hur paradoxalt det än låter har jag nu accepterat att det enda som kan få stopp på deras framfart verkar vara tysta harmlösa stubbar och stenar. Försöker zombiebaggarna mangla över en sån så vänder de minsann buken till och sprattlar hjälplöst. Patetiskt ju! Stubb-och-sten-tekniken kommer jag aldrig att testa, den ligger liksom inte för mig.

Jag trodde först att Gula hundarnas armé stod inför en ny hotbild innan jag fattade hur primitiva och patetiska zombiebaggarna är. De kommunicerar och interagerar ju nada.
Jag trodde först att Gula hundarnas armé stod inför en ny hotbild innan jag fattade hur primitiva och patetiska zombiebaggarna är. De kommunicerar och interagerar ju nada.

Sen finns det gott om en annan sorts bagge i villaområdena. Det är en sorts piggbagge som till skillnad från zombiebaggen inte är helt signalresistent men fortfarande extremt signalokänslig. Den lilla påverkan jag har på piggbaggarna genom jakt, skall och nyp räcker dessvärre inte till för att få dem puts väck. De prasslar och tassar runt och är vansinnigt tarva på krubb som egentligen borde tillfalla mig. När de tycker att jag kommer för nära så fryser de till is och fräser ilsket istället för att dunsta. Jag råkade dutta en piggbagge med snudan en gång så jag stack mig på nosen, efter det nöjer jag mig med att cirkulera på lagom avstånd och gör rusningar fram när jag har chans att nypa krubbet. De är inte lika primitiva och fula som zombiebaggarna men de utgör å andra sidan ett större hot eftersom de är stora i maten.

Zombiebaggarnas kusiner snor mitt krubb. Jag undrar vad som krävs för att dessa ska sticka iväg eller vända buksidan till.
Zombiebaggarnas kusiner snor mitt krubb. Jag undrar vad som krävs för att dessa ska sticka iväg eller vända buksidan till.

Från en piggbagge till en annan piggbagge. Min svennekusin Nixon har haft lite sommarlov med oss i Kalland. Det är meningen att han ska intressera sig för hårvilt men snubben är för feg och lat för att lämna gården. När morso och Skäggräkan inte hade sett honom på en stund så blev de glada och tänkte att han kanske vågat sig på en promenad upp till skogsbrynet – men när de tittade på hundpejlen så såg de att han gått in i vedskjulet och hittat en bortglömd soppåse som han smaskade frenetiskt på. Fördelen med piggbaggedåggen Nixon är att han interagerar med andra dåggar så den här sopsnyltaren ska jag minsann skrämma bort nästa gång han visar sig.

Svennekusinen blir typ rädd när han ser ett gammalt älghorn.
Svennekusinen blir typ rädd när han ser ett gammalt älghorn.
Nixon vill helst ligga på altanen och bli kliad i väntan på fikat - vi har lite för lika prioriteringar han och jag för att komma överens.
Nixon vill helst ligga på altanen och bli kliad i väntan på fikat – vi har lite för lika prioriteringar han och jag för att komma överens.

Annars har jag haft ett rätt så skönt sommarlov. Jag har bland annat haft en veckas ledigt från Joker, Cobran har tillbringat ett antal timmar i garderoben å flertalet schyssta brudar har pysslat om mig med ost, leverpastej och andra smaskingar:

På ostpyssel hos Rom-Rom.
På ostpyssel hos Rom-Rom.
På leverpastejspyssel under bordet med Semlan.
På leverpastejspyssel under bordet med Semlan.
På blåbärspyssel med morso. Vi tog den nya Dinomobilen så jag slapp gå så långt.
På blåbärspyssel med morso. Vi tog den nya Dinomobilen så jag slapp gå så långt.
På allmänt godispyssel med Linn-Trollet.
På allmänt godispyssel med Linn-Trollet.
Här är jag och Styggo-Snyggo på pansjolufs. Jag väntar på att morso ska ta fram fikat. Cobran väntar på  nåt fyrbent som springer.
Här är jag och Styggo-Snyggo på pansjolufs. Jag väntar på att morso ska ta fram fikat. Cobran väntar på nåt fyrbent som springer.
Här var jag bara allmänt snygg å slö, sån som jag är mest hela tiden.
Här var jag bara allmänt snygg å slö, sån som jag är mest hela tiden.
När åskan mullrar måste morso bädda i garderoben åt Cobran. Sen stänger vi dörren å har det lugnt å skönt ett par timmar.
När åskan mullrar måste morso bädda i garderoben åt Cobran. Sen stänger vi dörren å har det lugnt å skönt ett par timmar.
Ibland är Joker så muppig för han samlar på tuggpinnar. När man blir professionellt bestulen på sin tuggpinnesamling så märker man ingenting. Jag är ett proffs!
Ibland är Joker så muppig för han samlar på tuggpinnar. När man blir professionellt bestulen på sin tuggpinnesamling så märker man ingenting. Jag är ett proffs!

Ja just det, jag har ett tips också! Eller ett o-tips om ni så vill. Om ni är på genomresa i Sverige ska ni inte tälta i Kalland under mitt köksfönster. Varje gång ni rör er i tältet, prasslar eller pratar så skäller jag ut er så en stilla naturupplevelse är bara att glömma.

Fyra tyskar fick vackert paddla vidare efter att jag gett dem skall på tal genom köksfönstret. Det ska inte finnas några utomflockliga campare på mitt revir nattetid. Så är det bara.
Fyra tyskar fick vackert paddla vidare efter att jag gett dem skall på tal genom köksfönstret. Det ska inte finnas några utomflockliga campare på mitt revir nattetid. Så är det bara.

Tack å adjö!

/Don Dino


Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé