Brudfajt

Nu har Cobran alias Styggo-Snyggo, Draknäbben, Förklädda Gulot, Ninjafeministen (aliasen tar aldrig slut) gjort det igen. Hon har försökt bita örat av en stöddig brud. Den stöddiga bruden var ingen mindre än moster Bolly. Sist Cobran gjorde en stöt liknande denna var 2010 och den gången var offret vår dåvarande lillsyrra Java. Java var rätt inkännande och hyfsat ödmjuk så jag greppade inte riktigt vad Cobran höll på med då. Men vår glosögda, marulksbettade, prickiga korv till moster har äntligen fått vad hon förtjänar! Det är allmänt känt att jag helst sett att vi bitit halsen av henne för flera år sedan (åtminstone tuggat tills hon blivit lite mer läjd bäck), hur Cobran har stått ut så länge med Bollys idoga boxande, svansrapp och lomhördhet är för mig obegripligt. Bolly ger sig liksom aldrig. Man ryter i, det är lugnt i fem sekunder, sen får man en boxtass och ett lejongrowl. Man nyper till, det är lugnt i fem sekunder… till sist vill man liksom bara tuggelitugga tills hon ger sig.

Där kan hon gott ligga och se skamsen ut. Bolly har ungefär lika bra omdöme som den rosa Hello Kitty-filten hon sover under.
Där kan hon gott ligga och se skamsen ut. Bolly har ungefär lika bra omdöme som den rosa Hello Kitty-filten hon sover under.

Det hela hände när morso var på jobbet och Romrom skulle ge oss middag. Cobran och Bolly brukar äta tillsammans och Cobran brukar alltid lämna lite mat till Bolly. Men den här kvällen dissade Bolly för första gången några kulor i botten på skålen och lämnade fritt fram för Cobran att gå dit och städa. Bäst som Cobran snokade runt i skålen så ångrade sig Bolly och ville ha tillbaka sina kulor. Cobran frös och morrade. Bolly insisterade och gick närmare varpå Cobran vibrerade med goofyprickarna på överläppen. Då tappade Bolly förståndet, flög på Cobran och sedan var fajten igång. Jag skällde frustrerat bakom gallret och ville bara ut och skipa rättvisa. Romrom tappade också förståndet och kunde i efterhand inte redogöra för hur hon lyckades separera brudarna, men på något sätt var Cobran instängd på Romroms hemmakontor bakom dubbla kompostgaller när morso kom hem från jobbet.

Cobran är slug, balanserad och pratar tydligt. Men hon kräver liksom att man respekterar henne. Jag backar alltid när hon morrar på mig och det gör hon typ jämt när hon äter eller ruvar i sängen.
Cobran är slug, balanserad och pratar tydligt. Men hon kräver liksom att man respekterar henne. Jag backar alltid när hon morrar på mig och det gör hon typ jämt när hon äter eller ruvar i sängen.

Efter slagsmålet var Romrom i chock, hon kunde inte fatta att hennes “prickiga, snälla, mjuka lilla prinsessa” kunde agera så korkat och aggressivt. Romrom fick gå till doktorn och ta en stelkramp och en penicillinkur mot de “prickiga prinsesstuggen” hon fått i handen. Cobran klarade sig sånär som på en blodprick på näsryggen, Bollys öra släppte en aning från skallen och luktade lite ruttet innan det blev bra igen. Romrom har i alla fall kommit på att det är dags att börja sätta gränser åt Bolly, både inomhus och utomhus. Jäss, jippie och halleluja liksom!!! Jag och Romrom jobbar i team för lugn och ro.

Jag har lärt upp Cobran på chase-and-swing-neck-wrestling och nu när jag är lite för gammal och skör för att mangla så sköter Cobran träningen med Joker. Cobran är oslagbar.
Jag har lärt upp Cobran på chase-and-swing-neck-wrestling och nu när jag är lite för gammal och skör för att mangla så sköter Cobran träningen med Joker. Cobran är oslagbar.

Appropå Joker så har han haft sjukt lång startsträcka men nu börjar det arta sig, det är ingen skämsfaktor på titeln Kronprins av Kalland längre:

Joker har stenkoll på sina domäner och ställer allt främmande som rör sig med ett defensivt muller på behörigt avstånd. När han är på viktigt uppdrag kommer han inte på inkallning, det är därför han har GPS på sig.
Joker har stenkoll på sina domäner och ställer allt främmande som rör sig med ett defensivt muller på behörigt avstånd. När han är på viktigt uppdrag kommer han inte på inkallning, det är därför han har GPS på sig.
Min favorit är när han kommer med sina 45 pannor i 30 knyck, fäller Skäggräkan och sätter sig på honom.
Min favorit är när han kommer med sina 45 pannor i 30 knyck, fäller Skäggräkan och sätter sig på honom.

I skuggan av brudfajten så har jag faktiskt firat min nioårsdag i Svenneland också. Det gjorde jag med ett stort köttben och en extra tupplur. Morso firade genom att ge bort min underull till björktrastarna som plåster på såren för att jag knep en pippiunge förra året.

Det borde vara köttben varje dag.
Det borde vara köttben varje dag.
Det borde vara extra tupplur varje dag också.
Det borde vara extra tupplur varje dag också.
Det borde vara riktigt dyrt att isolera sitt hem med min kungliga ull, det borde kosta minst ett par trastungar.
Det borde vara riktigt dyrt att isolera sitt hem med min kungliga ull, det borde kosta minst ett par trastungar.

Hej då.

/Dino

Posted

in

by

Tags:

Proudly powered by Gula hundarnas armé

Proudly powered by Gula hundarnas armé